Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta39206.09.201712

8898-2017 (660)

ELY-keskuksen suunnitelma Paimalantien varren kevyen liikenteen väylästä Jäkärlässä

Tiivistelmä:

Esitetään johtokunnan tiedoksi merkittäväksi ELY-keskuksen suunnitelman kevyen liikenteen väylän toteuttamiseksi Paimalantien varteen Jäkärlässä.

Kilajk § 392

Ympäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, liikennesuunnitteluinsinööri Eero Paavola:

Paimalantie sivuuttaa länsipuolelta Jäkärlän asuntoalueen ja Tampereen valtatien alitettuaan muuttuu nimeltään Auvaismäentieksi jatkuen Paattisille. Paimalantie ja Auvaismäentie ovat maanteitä tienumeroilla 12266 ja 12268.

Paimalatiellä on nykyisin ajoradasta eroteltu jalankulku- ja pyöräilytie koko matkalla Metsämäestä Jäkärlään. Suunnitelmalla jatketaan jalankulku- ja pyöräilyväylää Tampereen valtatien toiselle puolelle nk. Koskennurmen asemakaava-alueen tulevalle kokoojakadulle asti. Hanke on yksi Turun kaupunkiseudun MAL-sopimuksessa 2016–2019 sovituista hankkeista. Tämän maanteiden varteen sijoittuvan kevyen liikenteen väylän toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa ELY-keskus. Samaan aikataulutukseen on sovitettu kaupungin toimesta rakennettavaksi jalankulku- ja pyöräily-yhteys Talolankadun länsipäästä suoraa reittiä Vakiniittuun siten, että väylä alittaa moottoritien Paattistenjoen vartta kulkien (suunnitelma hyväksytty johtokunnassa 13.12.2016, § 507). Laadittavana on lisäksi Pyhän Marian tien jatke –niminen asemakaava, millä yhdistetään Vakiniitun katuverkko Auvaismäentiehen. Nämä kaikki väylät yhdessä muodostavat Jäkärlästä Vakiniitun uuteen, näillä näkymin vuoden 2019 alussa valmistuvaan, kouluun turvallisen ja toimivan liikenneverkon.

Oheismateriaali 1Varsinais-Suomen ELY-keskuksen tienparannuusuunnitelman hyväksyntä

Oheismateriaali 2Suunnittelukohteen yleiskartta ja sijainti

Oheismateriaali 3Suunnitelmakartta

Toimialajohtaja Jouko Turto

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää merkitä tiedoksi Varsinais-Suomen ELY-keskuksen laatiman tienparannussuunnitelman koskien maanteitä 12266 Maaria-Kreivilä ja 12269 Maaria – Vaiste välillä Arkeologinkatu – Pyhtämäentie.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.