Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta27207.06.20176

6419-2017 (644)

Valtion tukemien arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukasvalinnassa noudatettavat varallisuuden enimmäisrajat

Tiivistelmä:

Hyväksytään Turussa noudatettavat arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukasvalinnassa noudatettavat varallisuuden enimmäisrajat 1.7.2017 alkaen.

Kilajk § 272

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, toimistosihteeri Sirpa Kontturi 24.5.2017:

 

Myöntäessään tukea vuokra-asuntojen rakentamiseen, hankkimiseen tai peruskorjaukseen valtion tarkoituksena on myös vaikuttaa asuntojen käyttöön. Valtion tuella rakennetut asunnot halutaan ohjautuvan suurimmassa tarpeessa oleville asunnontarvitsijoille ja vuokrat pyritään pitämään kohtuullisina.

 

Valtion tukemien arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijaruokakunnan asunnon tarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Valtioneuvoston asetuksen (166/2008) mukaan hakijaa ei saa valita asukkaaksi, jos hakijaruokakunnalla on huomioon otettavaa varallisuutta siinä määrin, että se kykenee hankkimaan tarvettaan vastaavan asunnon ilman valtion tukea.

 

Arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukasvalinnan yleisestä ohjauksesta vastaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA). ARA suosittelee, että kunnat määrittävät varallisuuden enimmäisrajat vuosittain ja tiedottavat niistä alueellaan oleville valtion tuella rakennettujen vuokratalojen omistajille. Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta vahvisti 17.6.2014 § 388 Valtion tukemien arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukkaiden valintaa koskevat Turun kaupungin ohjeet. Turun kaupungin asukasvalintaohjeiden mukaan varallisuuden enimmäisrajat tarkistetaan kerran vuodessa.

 

Turussa voimassa olevat varallisuuden enimmäisrajat 1.7.2017 alkaen ovat:

 

Henkilöluku

 

1

2

3

4

5

33.000 €

49.000 €

66.000 €

76.000 €

86.000 €

 

Varallisuusrajat on laskettu ARAn ohjeiden mukaisesti käyttäen lähtökohtana Turun Vanhojen osakehuoneistojen velatonta neliöhintaa (2.048€, 1. neljännes 2017). Vanhojen osakehuoneistojen velattomat neliöhinnat (neljännesvuositilasto) löytyvät Tilastokeskuksen verkkosivuilta www.tilastokeskus.fi/til/ashi/tau.html.

 

Toimialajohtaja Jouko Turto:

 

Ehdotus        Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

 

-hyväksyä Turussa noudatettavat arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukasvalinnan varallisuuden enimmäisrajat; sekä

 

- että näitä varallisuuden enimmäisrajoja noudatetaan Turussa 1.7.2017 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, kiinteän omaisuuden kehittäminen