Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta22517.05.20175

1069-2017 (631)

Uudenmaantien valo-ohjattu suojatieylitys Kupittaan monitoimihallin ja Citymarketin välillä

Tiivistelmä:

Asemakaavassa Uudenmaantien poikki kulkee jalankulun ja pyöräilyn yhteys Kupittaan Citymarketin kohdalla. Jalankulku- ja pyöräily-yhteys on toteutettu asemakaavan mukaisesti sekä Kupittaan Citymarketin tontilla että Kupittaanpuistossa. Niitä yhdistävää Uudenmaantien poikittaista yhteyttä ei ole toteutettu. Näitä kahta väylää yhdistämään on suunniteltu nyt valo-ohjattu suojatie.

Kilajk § 225

Yto, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, liikennesuunnitteluinsinööri Maija Norava, suunnitteluhortonomi Hillevi Ahlroth 28.4.2017:

Suunnitteluyksikkö on laatinut suunnitelman valo-ohjatusta suojatiestä Uudenmaantielle Kupittaan monitoimihallin ja Citymarketin välille. Suojatien toteuttamiseen liittyen tehdään Kupittaanpuistoon vähäisiä järjestelyjä.

Kupittaanpuistosta tulee jalankulku- ja pyöräily-yhteys Veritas Stadionin ja Kupittaan monitoimihallin pohjoispuolta Uudenmaantielle. Yhteys jatkuu Citymarketin pohjoispuolella Kaskentietä kohden. Uudenmaantien poikki ei ole järjestettyä kulkumahdollisuutta, mutta jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kadun ylittäminen on säännöllistä ja jatkuvaa suoran yhteyden vuoksi.

Uudenmaantien pyöräyhteys on yksi pyöräverkon pääväylistä, jota MAL-hankkeena tullaan kehittämään nykyistä korkeatasoisemmaksi. Pääväylän sujuvuuden takaamiseksi uusi ylityskohta on sijoitettu siten, ettei puiston tai tontin suunnalta pääse aivan suoraan ylittämään Uudenmaantietä. Pienen sivusiirtymän johdosta on aikaa havainnoida muita pyöräilijöitä, jalankulkijoita ja lähellä olevaa linja-autopysäkkiä.

Puistokäytävien sijaintia muutetaan hieman siten, että kulkija ohjataan valo-ohjattuun ylityspaikkaan. Nykyiset, poistuvat puistokäytävät nurmetetaan ympäristön mukaiseksi. Puistokäytävän sijainnin muutos aiheuttaa sen, että olemassa olevaa puuryhmää muokataan ja ryhmään lisätään uusia puita, jotta kulku ohjautuu uudelle puistokäytävälle. Monitoimihallin lippukioskia käännetään puistokäytävien mukaisesti.

Liite 1Liikennesuunnitelma L 5735 171, 3.4.2017

Liite 2Liikennevalosuunnitelma Lv 618/1, 7.4.2017

Oheismateriaali 1Ote asemakaavasta

Oheismateriaali 2Suojatien ja puiston rakennussuunnitelma

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Uudenmaantien valo-ohjatun suojatieylityksen Kupittaan monitoimihallin kohdalla liitteinä 1 ja 2 olevien suunnitelmien mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 225
Liite 1:Liikennesuunnitelma L 5735 171, 3.4.2017
Liite 2:Liikennevalosuunnitelma Lv 618/1, 7.4.2017