Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta19526.04.20179

2620-2017 (065)

Puropellon koulun julkisivukorjaus rakennusurakoitsijan (pääurakka) hankinta

Tiivistelmä:

Puropellon koulun julkisivukorjaus on kilpailutettu johtokunnan hyväksymin kriteerein ja nyt päätetään rakennusurakoitsijan valinnasta.

Kilajk § 195

Tilapalvelut, rakennuttajainsinööri Anne Antola 19.4.2017:

Puropellon koulun julkisivukorjauksen rakennusurakan hankintailmoitus julkaistiin julkisten hankintojen ilmoituskanava Hilmassa 22.3.2017. Hankinta ylitti kansallisen kynnysarvon ja siinä käytettiin avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa. Hankinta sisältää julkisivulevyjen uusimisen, julkisivun osittaisen lisälämmöneristämisen, sokkelin ja julkisivun betonikorjauksia, vesikaton maalauksen, keittiön rullakko/laatikkovaraston rakentamisen (terveystarkastajien vaatimus) sekä piha-aidan osittaisen uusimisen. Työt aloitetaan heti muutoksenhakuajan päättymisen jälkeen ja jatkuvat syksyyn asti. Koulun loma-aikana pyritään tekemään oppilaiden välituntialueiden työmaakäyttöä vaativat työt. Urakka-aikaa on annettu 31.10.2017 asti.

Urakoitsijalle asetettiin vähimmäiskriteerit, jotka on täytettävä päästäkseen mukaan vertailuun.

Päästäkseen mukaan vertailuun tuli urakoitsijan toimittaa tarjouksen yhteydessä valaehtoinen vakuutus siitä, että tilaajavastuulain 1233/2006 mukaiset selvitykset ja velvoitteet ovat hoidettu ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Lisäksi tarjoajien tuli liittää tarjoukseensa Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa-yritysraportti tai muu luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunto luottokelpoisuudesta. Tarjoajalta edellytettiin vähintään A -luokan luottokelpoisuusluokitusta.

Urakoitsijayrityksen tai sen taustakonsernin liikevaihdon tuli ylittää miljoona euroa (laskettuna kolmen viimeisen vuoden keskiarvona).

Urakoitsijalla tuli olla esittää alle kolme vuotta vanha referenssi vähintään yhdestä vaativuudeltaan ja laajuudeltaan vastaavasta julkisivusaneerauksesta (ei pientalo).

Hankintaan liittyvät asiakirjat olivat vapaasti urakoitsijoiden noudettavissa Haahtelan Pris projektipankissa. Projektipankin lokista ilmenee, että kymmenen eri yritystä kävi katsomassa/noutamassa asiakirjoja. Tarjouksen näistä jätti määräaikaan 18.4.2017 klo 12.00 mennessä kolme yritystä. Kaikki kolme täyttävät minimikriteerit ja ovat toimittaneet vaadittavat selvitykset.

Tarjouksen jättivät:

Turun Seudun Rakennustekniikka Oy 993.777 euroa (alv 0 %),

Suomen Kiipeilytekniikka Oy 948.000 euroa (alv 0 %) sekä

Jatke Länsi-Suomi Oy 912.000 euroa (alv 0 %).

Näin ollen Jatke Länsi-Suomen tarjous on hinnaltaan halvin ja se tulee valita kohteen urakoitsijaksi.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää

- valita halvimman tarjouksen antaneen Jatke Länsi-Suomi Oy:n Puropellon koulun julkisivujen rakennusurakoitsijaksi kokonaishintaan 912.000 euroa (alv 0 %); sekä

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoJatke Länsi-Suomi Oy
aoSuomen Kiipeilytekniikka Oy
aoTurun Seudun Rakennustekniikka Oy