Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta13729.03.20173

3290-2017 (642)

Luostarinkatu 5:n vuokraus Mukulax Oy:n käyttöön

Tiivistelmä: -

Kilajk § 137

Kiinteistöliikelaitos 23.3.2017:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti 22.3.2017 § 128 kohdalla ottaa käsiteltäväksi ja panna pöydälle toimialajohtajan / 10-sarjan päätöspöytäkirjan 16.3.2017 § 46.

Oheismateriaali 1Toimialajohtajan / 10-sarjan päätöspöytäkirja 16.3.2017 § 46

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää että Luostarinkatu 5:ssä sijaitseva lastenkotirakennus vuokrataan Mukulax Oy:lle hintaan 4.870,00 €/kk. Vuokralainen vastaa lisäksi vedestä ja sähköstä. Lämmitys, jätehuolto ja kiinteistönhoito sisältyvät vuokraan.

Vuokra-aika alkaa 1.5.2017 tai kun tilat ovat käyttöön otettavissa, viimeistään 1.8.2017. Irtisanomisaika molemmin puolin 6 kuukautta. Ensimmäinen mahdollinen irtisanomispäivä on kuitenkin 1.5.2022 sekä vuokranantajan että vuokralaisen irtisanoessa.

Vuokralainen vastaa tilan käyttötarkoituksen muutoksesta päiväkotitoimintaan soveltuvaksi. Siltä varalta, että viranomainen ei hyväksy kohdetta päiväkotitoimintaan käytettäväksi, katsotaan tämä vuokrasopimus heti purkautuneeksi, jolloin kummallakaan sopijapuolella ei ole minkäänlaisia tähän vuokrasopimukseen perustuvia oikeuksia tai velvollisuuksia.

Vuokraus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen solmittavalla vuokrasopimuksella, joka voidaan allekirjoittaa aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen tiedon päätöksestä

Vuokrauspäällikkö Tiina Aaltonen oikeutetaan allekirjoittamaan vuokrasopimus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Ennen päätöksentekoa Koski teki Nurmion kannattamana muutosehdotuksen, josta äänestettiin.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä äänestettiin päätösehdotuksen ja Kosken Nurmion kannattamana tekemän muutosehdotuksen välillä. Päätös asiasta tehtiin äänin 7 - 4, 1 tyhjä ja 1 poissa.

Päätösehdotuksen puolesta äänestivät Sipilä, Koskimies, Hihnala, Suominen, Saari, Aholainen ja Harjanne.

Kosken Nurmion kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Toivari ja Puljujärvi.

Takkinen äänesti tyhjää.

Nylund oli poissa kokouksesta.

Muutosehdotus:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää olla vuokraamatta lastenkotirakennusta, Luostarinkatu 5.

Samalla johtokunta päättää, että kohde myydään joko kaksivaiheisella tarjousmenettelyllä tain neuvottelumenettelyllä kevään 2017 aikana.

Perustelut:

Kaupungille kohteesta saatava vuokratuotto on lämmityskulujen, jätehuoltokulujen ja kiinteistöhuollon kulujen jälkeen mitätön, arviolta enintään 2.000 euroa kuukaudessa ja sekin edellyttäen, että rakennukseen ei tule vuokra-aikana merkittäviä korjauksia. Rakennukset ovat suojeluksessa museoviraston suojelumerkinnällä. Tällä merkinnällä rakennuksen ylläpito tulee olemaan vuokrattuna tappiollinen. Jos kohteesta saa kohtuullisen myyntihinnan on se Turun etu.

Jakelu

aoLastentalo Mukulax Oy
tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelujen vuokrauspalvelut