Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta13122.03.20171

3402-2017 (010)

Päätösvallan siirtäminen maankäyttö- ja rakennuslain 103 g §:n tarkoittaman kiinteistön hulevesijärjestelmän ja kunnan hulevesijärjestelmän rajakohdan osoittamisessa

Tiivistelmä: -

Kilajk § 131

Hallinto, hallintojohtaja Jari Lehmussaari 20.3.2017:

Vesihuoltolain 12 §:n mukaan vesihuoltolaitoksen tulee määrätä jokaista verkostoonsa liitettävää kiinteistöä varten liittämiskohdat, joiden tulee sijaita kiinteistön välittömässä läheisyydessä. Maankäyttö- ja rakennuslakiin lisättiin vuonna 2014 hulevesiä koskeva 13a luku, jonka 103 g §:n mukaan kunnan määräämä viranomainen osoittaa kiinteistön hulevesijärjestelmän ja kunnan hulevesijärjestelmän yhteensovittamiseksi tarpeelliset rajakohdat kiinteistön välittömään läheisyyteen ja antaa hulevesien johtamiseen liittyviä määräyksiä.

Vesiliikelaitos on huolehtinut rajakohdan osoittamisesta ja siihen liittyvistä suunnitelmien laatimisesta ja teknisestä valmistelusta, mutta yhtiöittämisen jälkeen se ei voi enää tehdä varsinaista päätöstä asiassa. Kaupunginvaltuusto päätti 26.10.2015 § 183 kiinteistötoimialan johtosäännön tarkistuksen yhteydessä, että johtokuntokunta päättää edellä mainitun lainkohdan mukaisista viranomaistehtävistä.

Kyseessä on kunnallistekniikan rakentamiseen liittyvän teknisen suunnitelman hyväksymisestä, joka on tarkoituksenmukaisinta siirtää viranhaltijan päätettäväksi. Kiinteistöliikelaitos esittää, että päätösvalta asiassa siirretään infrapalvelujen johtajalle suostumuksensa mukaisesti. Hallintosäännön 23 §:n mukaan lautakunnalla ja johtokunnalla on oikeus siirtää toimivaltaansa toimialajohtajalle tai alaiselleen toimielimelle tai viranhaltijalle.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että Kiinteistöliikelaitoksen Infrapalvelujen johtaja osoittaa maankäyttö- ja rakennuslain 103 g §:n tarkoittaman kiinteistön hulevesijärjestelmän ja kunnan hulevesijärjestelmän yhteensovittamiseksi tarpeelliset rajakohdat kiinteistön välittömään läheisyyteen ja antaa hulevesien johtamiseen liittyviä määräyksiä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.