Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta11522.03.20174

4875-2016 (21)

Kiinteistötoimialan valmiussuunnitelma

Tiivistelmä:

Tuodaan johtokunnan hyväksyttäväksi toimialan valmiussuunnitelma.

Kilajk § 115

Toimialajohtaja Jouko Turto 14.3.2017

Valmiuslain (1552/2011) 12 § mukaan kuntien tulee valmiussuunnitelmin ja poikkeus-oloissa tapahtuvan toiminnan etukäteisvalmisteluin sekä muilla toimenpiteillä varmistaa tehtäviensä mahdollisimman hyvä hoitaminen myös poikkeus-oloissa. Muita valmiussuunnitteluun liittyviä säännöksiä ovat Pelastuslaki (379/2011) ja –asetus (407/2011), Puolustuslaki (1083/1991) ja Yhteiskunnan turvallisuusstrategia (VN:n periaatepäätös 18.12.2010).

Varautuminen poikkeusoloihin sekä normaaliolojen häiriötilanteisiin muodostuu kaupungin valmiussuunnitelman yleisestä osasta sekä liikelaitoksen, toimialojen ja strategisten yhteisöjen omista valmiussuunnitelmista. Kaupunginhallitus hyväksyi 2.5.2016 § 184 päivitetyn yleisen osan, jossa selvitetään mm. valmiussuunnittelua koskeva lainsäädäntö ja ohjeet, kunnan ja eri viranomaisten tehtävät häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa, tiedottaminen ja tiedottamisvastuut sekä evakuointiin liittyvät vastuut ja tehtävät. Yleisessä osassa määritellään täydentävien esim. toimialojen suunnitelmien sisällöksi seuraava: toimialan ydintehtävät, tarvittaessa keskeytettävät tehtävät, toimijoiden vastuualueet ja johtosuhteet häiriö- ja kriisitilanteissa, tilanteiden hallitsemiseksi tarvittavat toimenpiteet ja käytettävissä olevat voimavarat. Valmiussuunnittelua koordinoi riskienhallintapäällikkö.

Valmiussuunnittelu on merkittävä osa kiinteistötoimialan toimintaa. Toimialan laatima oma valmiussuunnitelma pohjautuu valmiuslain velvoitteisiin, valtioneuvoston voimassa olevaan uhkakuvapäätökseen (YTS2010), oman toimialaan lakeihin ja muiden viranomaisten ohjeisiin.

Toimialan varautumisen lähtökohtana on, että palvelutaso sopeutetaan käytettävissä olevien voimavarojen mukaan ja pyritään varmistamaan toiminnan kannalta kriittisten toimipisteiden ja infrastruktuurin toimivuus. Kaupungin kuten myös toimialan valmiussuunnitelmassa erityis- ja häiriötilanteita johtaa se esimies, joka normaalitilanteessakin johtaa ja vastaa toiminnasta, sillä hän omaa parhaat tiedot ja taidot myös häiriötilanteen aikana. 

Liite 1Toimialan valmiussuunnitelma (salassa pidettävä, JulkL 24.1 §:n 8 kohta)

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä liitteen 1 mukaisen kiinteistötoimialan valmiussuunnitelman sekä lähettää sen tiedoksi kaupungin riskienhallintapäällikölle.

PäätösAsia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi Puljujärven Ihon kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

palKiinteistöliikelaitos


Liitteet:

Kilajk § 115
Liite 1:Toimialan valmiussuunnitelma (salassa pidettävä, JulkL 24.1 §:n 8 kohta)