Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta11722.03.20176

3014-2015 (613, 627, 021)

Lausunto: asemakaavanmuutosehdotus "Teerikarinpuisto" 26/2015 Ruohonpään (075) kaupunginosaan (os. Pirttilähteenkatu, Lukoilantie ja Ylispääntie)

Tiivistelmä:

Ruohonpään kaupunginosaan laaditaan asemakaavanmuutos, jossa alueen viher- ja katualueesta osoitetaan osa pientalojen täydennysrakentamistonteiksi.

Kilajk § 117

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytön suunnittelija Juha Lipponen 6.3.2017:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa Ruohonpään kaupunginosan asemakaavaehdotuksesta ”Teerikarinpuisto” (26/2015).

Asemakaavanmuutos on käynnistynyt kaupungin aloitteesta. Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on osoittaa olemassa olevien kunnallistekniikanverkostojen läheisyyteen pientalojen täydennysrakentamispaikkoja säilyttäen ulkoilualueiden väliset kulkuyhteydet.

Asemakaavaehdotuksessa Kustavintien pohjoispuolelle osoitetaan kolme omakotitonttia, Lukoilantien pohjoispuolelle neljä omakotitonttia ja Pirttilähteentien pohjoispuolelle kolme omakotitonttia. Yhdeksän omakotitonttia sijoittuvat Perkiönpuistoon ja Teerinkarinpuistoon siten, että viher-/jalankulkuyhteys Lukoilantien ja Mustamäentien välillä säilyy.

Asemakaavanmuutoksessa osoitettavat omakotitontit sijoittuvat olemassa olevan kunnallistekniikan ja palveluiden välittömään läheisyyteen. Koska asemakaavanmuutosalue on kaupungin omistuksessa ja sijaitsee valmiin kunnallistekniikan läheisyydessä, tulee kaupunki luovuttamaan omakotitontit rakennettavaksi välittömästi asemakaavanmuutoksen tultua lainvoimaiseksi.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa asemakaavaehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle ”Teerikarinpuisto” 26/2015 asemakaavanmuutosehdotuksesta edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö