MAANKÄYTTÖSOPIMUS

 

 

Osapuolet:

Turun kaupunki       (jäljempänä kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

 

Antero Blomberg      (jäljempänä Kiinteistönomistaja)

 

Pirkko Blomberg

 

Sopimuksen perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

Raunistulan kaupunginosan 23. korttelia tonttia 40 koskevan 13.1.2017 päivätyn asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta tekevät Turun kaupunki ja tontin Raunistula-23-40 omistajat Pirkko ja Antero Blomberg seuraavaan sopimuksen:

 

1. Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2. Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kaupungille kahdeksankymmenentuhannen viidensadan (80.500) euron suuruisen sopimuskorvauksen. Korvaus ja sille asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen laskettava 2 % suuruinen vuotuinen korko erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontille Raunistula-23-40 myönnetään lainvoimainen rakennuslupa uudisrakentamiseen.

 

3. Vakuus

 

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille 80.500 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

4. Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettava rakennus liitetään ko. verkostoihin.

 

5. Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, vastaa kiinteistönomistaja velvoitteiden suorittamisesta ja muista sopimusehdoista niin kauan, kunnes kiinteistönomistaja on toimittanut kaupungin kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn merkinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

6. Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauksista sekä sopimussakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

7. Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin poikkeamishakemuksen vastaavan saadessa lainvoiman.

 

 

Tätä maankäyttösopimusta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta,    yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

Turussa xx. päivänä xxxkuuta 201x

 

TURUN KAUPUNKI

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puolesta:

 

 

 

Tämän maankäyttösopimuksen hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään. Paikka ja aika edellä mainitut.