Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta44709.09.201516

6804-2015 (5120)

Lausunto Hepokullan ABC koulurakennuksen kunnosta (Varkkavuorenkatu 42)

Tiivistelmä:

Turun kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta on kokouksessaan 16.6.2015 § 109 pyytänyt lausuntoa Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta koskien Hepokullan ABC koulurakennuksen kuntoa.

Kilajk § 447

Tilapalvelut, vs. kiinteistöpäällikkö Soile Viiri, 26.8.2015:

Kasvatus- ja opetuslautakunta on pyytänyt lausuntoa koskien Hepokullan ABC koulurakennuksen kuntoa. Lausunnosta on käytävä ilmi, ovatko tilat siinä kunnossa, että ne mahdollistavat terveydelle turvallisen työskentelyn sekä oppilaille että henkilökunnalle.

Tilapalvelut on tilannut koulukiinteistöön tutkimuksia ulkopuoliselta toimijalta. Toimijan tiivistelmä on liitteenä.

Tiloista on otettu näytteitä sekä sisäilmasta, että materiaaleista, samoin kuituja on mitattu. Rakennuksen sisäilmasta tai ulkoseinien rakenteista ei havaittu normaalista poikkeavaa tai kosteusvaurioon viittaavaa mikrobikasvua.

Tarkastuksilla havaittiin alapohjan muovimattopinnoitteessa kutistumaa ja saumoissa halkeilua. Näihin liittyviä korjaustoimenpiteitä ei tehty kesäkauden 2015 aikana, koska Tilapalvelujen tiedossa oli toiminnan siirto koulusta toisiin tiloihin kesän 2015 töitä aikataulutettaessa.

Koulurakennuksen ilmastointi on kevään 2015 aikana säädetty. Rakennuksen teknistä toimintaa valvotaan säännöllisesti ja mahdollisiin puutteisiin ja virheisiin on puututtu ja tullaan puuttumaan viipymättä.

Kohdennetussa ergonomisessa työpaikkaselvityskäynnin raportissa on useita kohtia, joiden mukaan tiloissa tulisi tehdä muutoksia mm. wc- ja peseytymistiloissa. Näiden toimenpiteiden alustavaa suunnittelua ei ole tehty eikä näin ollen pystytä arvioimaan muutosten kustannuksia.

Kiinteistöliikelaitoksen näkemys on, että tilat eivät palvele nykyvaatimuksia erityisen tuen oppilaiden oppimisympäristönä.  

Liite 1Suomen Rakennusasiantuntijat Oy:n tiivistelmä

Oheismateriaali 1Kasvatus- ja opetuslautakunta 16.6.2015 § 109

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää edellä olevan lausuntonaan kasvatus- ja opetuslautakunnalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKasvatus- ja opetuslautakunta


Liitteet:

Kilajk § 447
Liite 1:Suomen Rakennusasiantuntijat Oy:n tiivistelmä