Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta43809.09.20157

8539-2015 (662)

Lainvoimaisella asemakaava-alueella olevien Helsingin valtatien (väli Suntiontie - Kalevanramppi) ja Hämeenrampin kadunpitopäätökset

Tiivistelmä:

Lainvoimaisella "TYKS U2" -asemakaava-alueella olevien Helsingin valtatien (väli Suntiontie - Kalevanramppi) ja Hämeenrampin maantieosuudet on asemakaavassa osoitettu kaduksi. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan maantie, joka on asemakaavassa osoitettu kaduksi, muuttuu kaduksi kunnan tekemällä kadunpitopäätöksellä. Johtokunnalle ehdotetaan kadunpitopäätöksen tekemistä ja kunnossapitoluokan päättämistä.

Kilajk § 438

Infrapalvelut, vastaava rakennuttaja Eila Kesti 20.8.2015:

Helsingin valtatie (väli Suntiontie – Kalevanramppi) ja Hämeenramppi on 1.8.2015 lainvoimaiseksi tulleessa asemakaavassa osoitettu kaduksi. Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 86a §) mukaan maantie, joka on asemakaavassa osoitettu kaduksi, muuttuu kunnan tekemällä kadunpitopäätöksellä kaduksi. Maantie lakkaa kadunpitopäätöksen tultua voimaan ja maantien tiealue siirtyy samalla kunnan omistukseen.

Maantieosuuksien hallinnollisesta muutoksesta kaduksi on neuvoteltu Liikenneviraston ja Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (Ely-keskus) kanssa.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta vahvisti 17.2.2010 ajoratojen ja kevyen liikenteen väylien kunnossapitoluokitukset Turun kaupungin alueella. Päätöksen mukaisilla periaatteilla Helsingin valtatien osuuden ja Hämeenrampin (vilkasliikenteisiä pääkatuja) kunnossapito tulisi hoitaa kunnossapitoluokan I mukaisesti.

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto: 

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- tehdä kadunpitopäätöksen Helsingin valtatiestä (väli Suntiontie – Kalevanramppi);

- tehdä kadunpitopäätöksen Hämeenrampista;

- että Helsingin valtatien ja Hämeenrampin ajoratojen kunnosta huolehditaan kunnossapitoluokan I mukaisesti; sekä

- että pöytäkirja tämän asian kohdalta tarkastetaan heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKo. alueen kiinteistöt