Maankäyttösopimus

 

Osapuolet   

Turun Ylioppilaskyläsäätiö - Studentbystiftelsen i Åbo   

(jäljempänä kiinteistönomistaja)

Y-tunnus 0142348-6

Inspehtorinkatu 4

20540 Turku

 

Turun kaupunki    (jäljempänä kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

PL 355

20101 Turku

 

Sopimuksen perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

Nummen kaupunginosan korttelia 108 koske­van 28.5.2014 päivätyn ase­ma­kaa­vanmuutosehdotuksen 17/2012 (Aitiopaikka) joh­dos­ta teke­vät Turun kau­pun­ki ja Turun Ylioppilaskyläsäätiö seuraavan sopimuksen:

 

1.

 

Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2.

 

Sopimuksen tekoaika   

 

Maankäyttösopimusneuvottelut on käyty asemakaavanmuutoksen sisällön tultua ratkaistuksi.

 

3.

 

Sopimuskorvaus

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kolmensadankahdeksankymmenenseitsemäntuhannen viidenkymmenenyhden euron (387.051) suuruisen sopimuskorvauksen. Korvaus ja sille asemakaavan vahvistumisesta alkaen laskettava 2 % suuruinen vuotuinen korko erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä kun asemakaavaehdotuksessa osoitetulle AL-1 rakennusalalle korttelissa Nummi-108 merkitään ensimmäinen uudisrakennuksen paikka.

4.

 

Vakuus

 

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille vaadittaessa 387.051 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

5.

 

Tontinosan luovutus

 

Turun kaupunki luovuttaa Kiinteistönomistajalle 65.286 € kauppahinnalla Nummen kaupunginosan yleisestä alueesta 11P (853-11-9903-0000) noin 384 m2:n suuruisen määräalan, joka on ”Aitiopaikka” asemakaavaehdotuksessa osoitettu korttelin Nummi-108 osaksi.

Kauppahinta erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua tämän maankäyttösopimuksen voimaan tulosta.

Määräalan omistus ja hallintaoikeus siirtyy kiinteistönomistajalle vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä maankäyttösopimuksessa on mainittu kun kauppahinta suoritettu.

 

Mikäli kaupan kohteelle tullaan tulevaisuudessa kohdistamaan rakennushanke, on kiinteistönomistaja a vastuullinen kiinteistön perustamistavan valinnasta, rakennushankkeen suunnitteluun liittyvien maaperätutkimusten suorittamisesta, maaperän edellyttämistä hankkeen rakenteellisien ratkaisujen sekä mahdollisten maanalaisten johtojen sijainnin selvittämisestä.

Kiinteistönomistaja on tutustunut luovutettavaan alueeseen ja on tietoinen alueella olevista johdoista.

 

Kiinteistönomistaja vastaa kustannuksellaan alueella olevien johtojen ja laitteiden siirtämisestä.

 

Luovutusten kohteet on osoitettu kartalla M 146 / 16.4.2015

 

6.

 

Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettavat rakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

7.

 

Kunnallistekniikan rakentaminen

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana alueen yleisen kunnallistekniikan (kadut, viemärit, vesijohdot), yleiset sähkö- ja puhelin-johdot sekä katuvalaistuksen.

 

8.

 

Muuntamot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen luovut­tamaan Oy Turku Energia Ab:n käyttöön ylei­seen sähkönjake­luun tar­vit­tavat maan ja raken­nustilojen käyttöoi­keudet jakel­umuun­ta­moi­ta, kaapelikaappeja yms. laitteita ja johto­ja var­ten. Muuntamon tarvitseman maan ja ra­kennustilo­jen käytöstä Oy Turku Ener­gia Ab maksaa las­kel­mien­sa mu­kaisen yhte­näisen korvauksen.

   

9.

 

Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunni­telmi­en mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason ko­rkeus­eroista johtuen joko penger- tai leikkaus­luis­kan ulotta­mista tontil­le, kiinteistönomistaja sallii tämän korvauk­setta.

 

10.

 

Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoit­teiden suorittamisesta ja muista sopimus­ehdoista niin kau­an, kunnes hän on toimittanut kaupungin kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn mer­kinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

11.

 

Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauk­sista sekä sopimus­sakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkai­see ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

12.

 

Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vas­taa­van poikkeusluvan saa­dessa lain­voi­man.