Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta48710.09.20141

9305-2014 (665)

Barkerinpuiston leikkipaikka

Tiivistelmä:

Barkerinpuisto sijaitsee keskeisellä paikalla. Puistossa sijaitsee suosittu leikkipaikka, jota käyttävät lähialueiden perheet, päivähoitajat sekä matkailijat. Leikkialueen turvallisuustasoa tulee parantaa nopealla aikataululla. Barkerinpuistoon on laadittu peruskorjaussuunnitelmat joiden toteuttaminen kokonaisuudessaan ei ole tällä hetkellä taloudellisesti mahdollista. Alueen keskeinen sijainti ja turvallisuuspuutteet vaativat kuitenkin toimenpiteitä, peruskorjaus on mahdollista toteuttaa vaiheittain.

Kilajk § 487

Infrapalvelut, vastaava rakennuttaja Anna-Kaisa Kaukola 1.9.2014;

Barkerinpuiston leikkipaikka-alue sijaitsee Aurajokirannassa vanhan värjäämön kivijalan päällä. Vanha kivijalka on elinkaarensa päässä ja se on vaarassa sortua. Leikkipaikalla on myös turvallisuuspuutteita.

Barkerinpuiston leikkipaikka on paljon käytetty leikkialue, jota käyttävät myös matkailijat. Leikkipaikka sijoittuu kesäisten jokirantatapahtumien keskiöön. Leikkialue sijoittuu Aurajoen ja vilkasliikenteisen Linnankadun väliin ja nykyisten turvallisuusohjeiden mukaan alue tarvitsee ehdottomasti koko leikkipaikan kiertävän asianmukaisen aitarakenteen.

Toteutetaan vanhan värjäämön kivijalan sekä sen päällä sijaitsevan leikkialueen purkaminen ja rakentaminen ns. aurinkonurmeksi suunnitelmien mukaisesti. Työn yhteydessä suoritetaan pilaantuneiden maiden käsittely. Lisäksi toteutetaan korvaava leikkialue nykyisiä puiston korkeuksia mukaillen suunnittele ja rakenna hankkeena, tavoitteena leikkialue, joka toimii alueen perheiden ja päivähoitajien ulkoilualueena sekä houkuttelee paikalle matkailijoita ja kesätapahtumiin osallistuvia lapsiperheitä. Leikkipaikka on mahdollista toteuttaa yhtenä suurikokoisempana monitoimivälineenä, johon on sijoitettuna erilaisia leikkitoimintoja sekä keinu ja hiekkalaatikko.

Alueen leikkipaikan turvallisuus saadaan taattua ja vanhan tukimuurin sortumisriski poistettua. Tässä vaiheessa toteutettavat työt eivät poissulje koko alueelle laaditun puistosuunnitelman toteuttamista tulevina vuosina mutta mahdollistavat ja parantavat alueen käyttöä nykyisellään.

Kustannusarvio tälle ensimmäiselle vaiheelle ja korvaavalle leikkipaikalle on n. 500.000 euroa. Investointiohjelmassa on Barkerinpuistolle varattuna vuodelle 2014 30.000 euroa ja vuodelle 2015 900.000 euroa.

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että Barkerinpuistossa sijaitseva vanha kivijalka puretaan ja alue muotoillaan olemassa olevien suunnitelmien mukaisesti oleskeluun sopivaksi alueeksi. Kivijalan päällä sijaitseva leikkipaikka korvataan monitoimisella leikkivälineellä sekä aidataan leikkialue.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut