KAUPPAKIRJA (luonnos 1.9.2014)

 

Myyjä:

Turun kaupunki

y-tunnus: 0204819-8

 

Ostaja:

Kiinteistö Oy Teollisuuskatu 40

y-tunnus: 1069819-0

 

Kaupan kohde:

Tontti kiinteistötunnus 853-12-37-12, pinta-alaltaan 5450 m2. Tontin osoite on Teollisuuskatu 40.

 

Kaupan kohteena oleva tontti on 14.4.1993 vahvistetun asemakaavan mukaan osoitettu liike- ja toimistorakennusten sekä ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialueeksi kaavamerkinnällä KTY IV e=1,5. Korttelialueelle ei saa sijoittaa automarket -tyyppistä suurmyymälää. Tontin rakennusoikeus on 8175 k-m2. Tontille kohdistuu merkintä maanalaista johtoa varten varatun alueen osasta.

 

Kaupan kohde rajoittuu saman korttelin T-tonttiin numero 8 ja KTY-tonttiin numero 11 sekä Teollisuuskadun ja Sammontakojankadun katualueisiin.

 

Kaupan kohteella sijaitsevan rakennuksen omistaa Ostaja.

 

Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 3 / 3.1.2014.

 

Kauppahinta:

Viisisataaviisikymmentätuhatta (550.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös __.__2014 § ___

 

Muut kaupan ehdot:

Tämän kaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille

ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kaup-pakirjan allekirjoituksilla.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa tontin heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Todetaan, että tontti on jo ostajan hallinnassa myyjän ja ostajan välisen vuokrasopimuksen (laitostunnus: 853-12-37-12-L1) perusteella.

 

3. Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Tontin vuokrasopimus katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

4. Käyttöoikeudet, rasitteet ja rasitukset

 

Kiinteistörekisterin mukaan tonttia rasittaa johtorasite 853-1996-K20, joka on likimäärin osoitettu myös kartalla M3 / 3.1.2014.

 

Kaupan kohteeseen ei kohdistu muita kiinteistörasitteita kuin mitkä ilmenevät kiinteistörekisteristä (kulku- tms. oikeuksia).

 

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin mukaan kaupan kohteen omaisuuteen ei kohdistu muita lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkittäviä rasituksia tai rajoituksia kuin Ostajan vuokraoikeus, laitostunnus 853-12-37-12-L1, kaupan kohteena olevaan tonttiin, eikä uusia asioita ole vireillä.

 

5. Verot ja maksut

 

Ostaja vastaa kaupanvahvistajan palkkiosta, kohteen lainhuudatuksesta sekä varainsiirtoverosta.

 

6. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut:

- kaupan kohteen alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin ja maankäyttömääräyksiin (asemakaavakartta ja –määräykset 55/1991)

 

Lisäksi ostaja on tutustunut seuraaviin asiakirjoihin:

- lainhuutotodistus __.__.2014

- rasitustodistus __.__.2014

- kiinteistörekisterin ote __.__.2014.

 

Ostaja on tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin:

- asemakaavakartat ja määräykset.

 

Ostaja on todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja tietoja eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

7. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen tontin perustamistavan valinnasta ja rakentamis-

kelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

8. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja tontin pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, tontinomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

9. Rasiteoikeudet

 

Kaupungilla on korvauksetta oikeus sijoittaa tontille ja tontille rakennettaviin rakennuksiin tarpeelliset johdot, laitteet ja kiinnikkeet. Tontinomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat vahingot. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeutensa rasitteena kiinteistörekisteriin tontinomistajaa enempää kuulematta.

 

10. Pintavedet

 

Tontinomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

11. Lämpö- ja porakaivot

 

Tontinomistaja on velvollinen toimittamaan Turun kaupungille / Turun Kiinteistöliikelaitokselle tiedon, mikäli kaupan kohteen maaperään porataan lämpö- tai porakaivo. Tieto tulee toimittaa viipymättä toimenpiteen suorittamisen jälkeen.

 

12. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Kaupunki pidättää oikeuden periä kiinteistön omistajalta voimassa olevan taksan mukaiset vesihuollon liittymismaksut ennen kiinteistön rakennusten verkostoihin liittämistä.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistukset.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyt­töön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puh­taanapidosta on säädetty.

 

13. Naapurin oikeudet ja velvollisuudet

 

Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää myydyn tontin aluetta tarpeelliselta osalta tontin rajaan mahdollisesti ulottuvan seinän ja vesikaton rakentamis-, korjaus-, huolto- ym. töiden suorittamista varten ollen naapuri velvollinen korjaamaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

 

Tontin omistajalla on oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa

räystäs ja routalevy enintään 500 mm naapuritontin alueelle, mikäli Turun

kaupunki omistaa kyseessä olevan naapurialueen. Naapuritontin omistajalla tai haltijalla on puolestaan oikeus ulottaa tontin rajaan kiinni rakennettaessa räystäs ja routalevy enintään 500 mm puheena olevan tontin alueelle.

 

14. Tontin käyttö

 

Tontti on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

15. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 8 -14 mainitut määräykset tulee ottaa tonttia koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin.

 

16. Vuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Vuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Samoin vuokramies sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa tämän kauppakirjan allekirjoituksin suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen.

 

17. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

18. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 104 §:n mukaista selvitystä ei tarvita, koska ostaja hallitsee jo tonttia.

 

19. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

 

Turussa __. päivänä ______kuuta 2014

 

TURUN KAUPUNKI

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puolesta:

 

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

Paikka ja aika edellä mainitut.