Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta49010.09.20144

9072-2014 (665)

Vepsän kahvion hankekuvaus

Tiivistelmä:

Vepsän nykyinen kahvio on huonokuntoinen ja se vaati peruskorjauksen tai vaihtoehtoisesti uuden kahvion rakentamista. Hankekuvauksessa esitetään kolme vaihtoehtoa: nykyisen rakennuksen peruskorjaus, uudisrakennus toteutettuna nykyisen rakennuksen tilaohjelmalla tai laajempi uudisrakennus. Koska nykyiseen rakennukseen tehtävä peruskorjaus tulee olemaan mittava eikä hintaero samalla tilaohjelmalla toteutettuun uudisrakennukseen ole merkittävä, on jompikumpi uudisrakennus järkevämpi toteutusmalli hankkeelle.

Kilajk § 490

Tilapalvelut, rakennuttajainsinööri Kaisa Simula 26.8.2014:

Nykyisen rakennuksen elinkaari on käyttötarkoitukseensa verrattuna tiensä päässä. Rakennus tulee purkaa tai peruskorjata. Terveystarkastaja toteaa lausunnossaan: Vepsän kahviossa on todettu muutamia olennaisia asioita, joiden vuoksi uusi kahvilarakennus on rakennettava tai nykyinen kunnostettava perusteellisesti.

Rakennus on alun perin suunniteltu kioskikäyttöön. Nykyisellään käyttötarkoitus on kahvila/ravintola ja huoltorakennus. Ravintola toimintaa nykyisessä rakennuksessa ei ole mahdollista jatkaa kovin pitkään.

Rakennus on Vepsän ydin ja sen tulee palvella kahvila/ravintolatoiminnan lisäksi mökkien, saunojen ja veneiden vuokraajia.

Hankkeen eteenpäin vieminen käynnistyy heti rahoituksen varmistumisen jälkeen. Rakennustyöt on mahdollista aloittaa aikaisintaan keväällä 2015 jolloin rakennus on valmis 2015 loppuun mennessä. Mikäli toteutettavaksi valitaan uudisrakennusvaihtoehto, ei kahvila toimintaan tule katkosta.

Tavoitehinta-arvio peruskorjaukselle on 340.000 euroa, pienemmälle uudisrakennukselle 410.000 euroa ja laajemmalle uudisrakennukselle 800.000 euroa.

Liite 1Hankekuvaus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä omalta osaltaan Vepsän kahvion hankekuvauksen ja suosittaa pienemmän uudisrakennusvaihtoehdon toteuttamista. Johtokunta lähettää hankekuvauksen edelleen konsernihallinnon tilajohtajan päätettäväksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKonsernihallinto


Liitteet:

Kilajk § 490
Liite 1:Hankekuvaus