Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta44027.08.20143

6985-2014 (646)

Puolueiden vaalimökkien sijoittaminen

Tiivistelmä:

Esitetään puolueiden vaalimökkien sijoittamista kauppatorille Yliopistonkadun kävelykadun sijasta.

Kilajk § 440

Infrapalvelut, valvontapäällikkö Esa Mettälä 19.8.2014:

Kiinteistöliikelaitos on saanut paljon palautetta Yliopistonkadun kävelykadun yrityksiltä vaalimökkien sijoittamisesta. Kävelykadun liikkeiden näyteikkunoiden eteen riviin asetetut vaalimökit peittävät lähes täysin liikkeiden näkyvyyden. Mökkien välit täyttyvät polkupyöristä ja monen näköisestä mainostavarasta, jota varastoidaan mökkien viereen ja taakse. Mökkien takana olevaa tilaa käytetään vaalityöntekijöiden taukotilana. Näistä seikoista johtuen, monen yrityksen asiakasvirta kuihtuu olemattomiin ja useamman viikon häiriöllä on jo selkeä merkitys yritysten myyntiin.

Kaupungin toimilla ei tulisi aiheuttaa merkittävää haittaa kävelykadun yrityksille. Vaalimökkien sijoittamisesta kävelykadulle aiheutuu huomattavaa haittaa yrityksille. Kiinteistöliikelaitoksen näkemyksen mukaan jatkossa vaalimökkejä ei tulisi sijoittaa Yliopistonkadun kävelykadulle lainkaan. Sopivin sijoituspaikka olisi Kauppatori.

Edellisiä vaaleja varten Yliopistonkadun kävelykadulle pystytettiin erillinen esiintymislava. Kiinteistöliikelaitoksen kanta on, että vaaleja varten tällaista lavaa ei erikseen asennettaisi. Edellisiin vaaleihin liittyvien kokemusten perusteella lavan käyttö oli erittäin vähäistä. Lavan asennus- ja purkutöiden kustannukset olivat vähäiseen käyttöön suhteutettuna suuret.

Oheismateriaali 1Naracamicie Suomen kirje

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- merkitä Naracamicie Suomen kirjeen tiedokseen; sekä

- saattaa luottamuselintoimikunnan tietoon edellä esitetyt seikat sekä Kiinteistöliikelaitoksen kannan esiintymislavan pystytyksestä ja vaalimökkien sijoittamispaikasta, jotta jatkossa vallimökeistä ei aiheutuisi merkittävää haittaa Yliopistonkadun kävelykadun liikkeille.

PäätösAsia palautettiin Puljujärvi-Seilan Kosken kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti

Perustelut: halutaan selvittää Yliopistonkadun yrittäjien näkemys siitä, mikä on paras paikka sijoittaa vaalimökit.