Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta39017.06.201410

6746-2011 (613, 627)

Asemakaavanmuutosehdotus "Harppuunakortteli" 19/2012 Sataman (061) kaupunginosan kortteliin 7 (os. Vallihaudankatu 3-5)

Tiivistelmä:

Sataman kaupunginosaan kortteliin Satama-7 laaditaan asemakaavanmuutos, jossa Turun Linnan koillispuolelle Vallihaudankadun, Linnankadun, Satamakadun ja rautatien väliin jäävälle alueelle osoitetaan uusi asuinkerrostalojen kortteli 570 asukkaan tarpeisiin.

Kilajk § 390

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 3.6.2014:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa Sataman kaupunginosan asemakaavaehdotuksesta ”Harppuunakortteli” (19/2012)

Asemakaavaehdotuksessa osoitetaan Turun Linnan koillispuolelle asuinkerrostalojen kortteli Satama-7, jonka kokonaisrakennusoikeus on 28660 k-m2. Kortteliin on osoitettu 13 asuinkerrostaloa, noin 570 asukkaalle. Asemakaavanmuutos on laadittu maanomistajan Turun kaupungin aloitteesta. Kaupunki on vuokrannut asemakaava-alueen Merimieseläkekassalle 31.12.2035 asti.

Asemakaavamääräysten mukaan asemakaava-alueella tulee varautua muinaismuistolain mukaisiin arkeologisiin kaivauksiin ja alueella suoritettavista maaperään kohdistuvista rakennustöistä pitää ilmoittaa vuotta ennen töihin ryhtymistä museoviranomaiselle. Kiinteistöliikelaitos esittää, että ennakkoilmoitusaika tarkistetaan 3 kuukauden mittaiseksi, varsinkin kun arkeologisten tutkimukset tehdään maanomistajan tai hankkeen toteuttajan kustannuksella. Vuoden pituista ennakkoilmoitusaikaa ei voida pitää kohtuullisena maanomistajaa tai hankkeen toteuttajaa kohtaan.

Kiinteistöliikelaitos tulee tarkistamaan asemakaava-aluetta koskevan Merimieseläkekassan kanssa tehdyn maanvuokrasopimuksen ennen asemakaavanmuutoksen kaupunginhallituskäsittelyä. Tarkistettu maanvuokrasopimus tuodaan erillisellä esityksellä Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätettäväksi sen jälkeen, kun asemakaavaehdotus on hyväksytty kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnassa.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomauttamista asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta.

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle Harppuunakortteli 19/2012 asemakaavanmuutosehdotuksesta edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö