Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta65918.12.20131

13929-2013 (642)

AMK:n vuokrasopimus ICT -talosta

Tiivistelmä: -

Kilajk § 659

Tilapalvelut, vuokrauspäällikkö Tiina Aaltonen:

Kaupunginhallitus on 4.11.2013 § 447 päättänyt Turun ammattikorkeakoulun toiminnan luovutuksesta. Turun kaupunki on vuokrannut AMK:lle opetustiloja Kiinteistö Oy ICT:stä pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Tämä sopimus on liikkeenluovutuksen yhteydessä päätetty siirtää yhtiölle.

Kaupunki on informoinut vuokranantajana toimivaa Teknologiakiinteistöt Oy:tä vuokrasopimuksen siirrosta luovutettavalle yhtiölle 20.11.2013 lähetetyllä kirjeellä. Teknologiakiinteistöt on ilmoittanut, ettei se tällä hetkellä ole valmis suostumaan vuokrasopimuksen siirtoon, koska vuokralaisena ei liikkeenluovutuksen jälkeen enää ole Turun Kaupunki. Vuokrasopimuksen siirto voisi potentiaalisesti vaikuttaa vuokranantajan riskiprofiiliin ja tällä perusteella vuokranantaja tarvitsee asian selvittelyyn aikaa.

Liikkeenluovutussopimuksen kohdan 5 mukaan yhtiölle siirretään voimassaolevat vuokrasopimukset, joilla Turun kaupunki on vuokrannut Ammattikorkeakoulun käyttöön toimitiloja ulkopuolisilta vuokranantajilta. Mikäli ulkopuolinen vuokranantaja ei suostu vuokrasopimuksen siirtoon yhtiölle, toimitaan kohdan 3.8 viimeisen momentin mukaisesti.

Liikkeenluovutussopimuksen 3.8§ viimeisen momentin mukaisesti mikäli sopimuksia ei saada siirtää Yhtiölle kolmannesta sopimusosapuolesta johtuvasta syystä, jatkaa Turun kaupunki alkuperäisenä sopimusosapuolena ja siirtää sopimuksen mukaiset oikeutensa ja velvollisuutensa edelleen Yhtiölle omakustannushintaan, ellei sille ole lainsäädännöstä johtuvaa estettä.

Edellä esitetyillä perusteilla Turun kaupunki toimii läpilaskuttajana Turun Ammattikorkeakoulun suuntaan siihen saakka, että vuokrasopimuksen siirtoa koskeva asia on saatu ratkaistua Teknologiakiinteistöt Oy:n kanssa. Turun kaupunki jälleenvuokraa Turun Ammattikorkeakoululle Kiinteistö Oy ICT:stä opetustiloja vastaavin ehdoin kuin Turun Kaupungin ja Teknologiakiinteistöt Oy:n välisessä vuokrasopimuksessa on sovittu.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- kaupunki jatkaa Turun Ammattikorkeakoulun vuokranantajana esittelytekstistä ilmenevin perustein ja siirtää Teknologiakiinteistöt Oy:n kanssa solmitun vuokrasopimuksen mukaiset oikeudet ja velvollisuudet edelleen Turun Ammattikorkeakoululle, sekä

- Kiinteistö Oy ICT:n tiloista solmittava alivuokrasopimus (Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan 18.12.2013 asia 14) Turun Ammattikorkeakoulun kanssa voidaan solmia vasta, kun Teknologiakiinteistöt Oy on hyväksynyt vuokrasopimuksen siirron Turun Ammattikorkeakoululle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.