Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta64218.12.201311

7189-2007 (613, 627)

Lausunto: Asemakaavanmuutosehdotus 17/2010 "Hellas" Kärsämäen (84) kaupunginosaan, os. Kärsämäentie, Puustellinkatu

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen lausunto koskien asemakaavanmuutosehdotusta 17/2010.

Kilajk § 642

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Matti Kotiniemi, 9.12.2013:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavanmuutosehdotusta. Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on mahdollistaa Hellaksen, sittemmin Leafin, toimintansa lopettaneen makeistehtaan korttelin osittain myös suojeltavaksi arvioidun rakennuskannan käyttötarkoituksen muutokset siten, että alueen omaleimainen tehdasympäristöluonne voi säilyä ja erilaiset toiminnot, mahdollisesti myös asuminen nykyistä laajemmassa muodossa, voivat sijoittua sinne toisiaan häiritsemättä.

Asemakaavanmuutos koskee Turun kaupungin Kärsämäen kaupunginosan korttelin 24 tontteja 28-32. Alueen pinta-ala on 7,48 ha ja se sijaitsee n. 4,5 kilometrin päässä Turun keskustasta. Turun kaupunginvaltuuston 18.6.2001 hyväksymässä Turun Yleiskaava 2020:ssa alue on esitetty tuotanto- ja varastotoiminnan alueeksi (T). Pääosalla aluetta on voimassa ympäristöministeriön 31.3.1976 vahvistama asemakaava 11/1974, jossa alue on osoitettu yhdistettyjen teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi (TTV). Kaavamuutosalueen etelälaidassa on voimassa ympäristöministeriön 29.10.1990 vahvistama asemakaavamuutos 5/1988, jossa alue on osoitettu autopaikkojen korttelialueeksi (LPA).

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Kärsämäen alueella on tehty ja tullaan lähivuosina suorittamaan sellaisia kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimusten laatimista. Kiinteistöliikelaitos tulee tekemään Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle erillisen esityksen tarvittavista maankäyttösopimuksista.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavanmuutosehdotuksesta.

Karttalinkki

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa edellä olevan selostustekstin mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö