Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta62311.12.201313

3467-2013 (613, 627)

Asemakaavanmuutosehdotus 8/2013 "Ratapihankatu 51" Iso-Heikkilän (62) kaupunginosaan, (os. Ratapihankatu 51)

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen lausunto koskien asemakaavanmuutosehdotusta 8/2013.

Kilajk § 623

Tonttipalvelut, maankäytön suunnittelija Juha Lipponen 29.10.2013:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa liiketontin Iso-Heikkilä-18-4 käyttötarkoituksen muuttamisesta asuinkerrostalojen korttelialueeksi.

Asemakaavanmuutoksen kohteena oleva liiketontti Iso-Heikkilä-18-4 sijaitsee Koulukadun ja Ratapihankadun risteyksessä osoitteessa Ratapihankatu 51. Asemakaavanmuutos laaditaan tontin omistaja Kiinteistö Oy Turun Ratapihankatu 51 aloitteesta.

Asemakaavaehdotuksessa tontille Iso-Heikkilä-18-4 osoitetaan kaksi asuinkerrostalon rakennusalaa, joiden yhteenlaskettu rakennusoikeus on 6600 k-m2.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Ratapihankadun läheisyyteen on tehty ja tullaan lähivuosina suorittamaan sellaisia kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimuksen laatimista. Kiinteistöliikelaitos tulee tekemään Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle erillisen esityksen tarvittavasta maankäyttösopimuksesta.

Asemakaavanmuutoksen yhteydessä laaditaan tonttijako, jonka laatimiskustannus tulee periä maanomistajalta asemakaavanmuutoskustannusten yhteydessä.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole maankäyttösopimustarpeen ja tonttijakokustannusten perimisen lisäksi muuta huomautettavaa tarkistetusta asemakaavaehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö