Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta62111.12.201311

4210-2007 (613, 627)

I kaupunginosan "Vänrikinkatu" asemakaavaehdotuksen 31/2007 edellyttämä maankäyttösopimus (os. Vänrikinkatu 6)

Tiivistelmä:

I kaupunginosaan kortteliin 48 laaditun asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta kaupunki ja tontin I-48-15 osaomistaja Asunto Oy Turun Kasarmin Rinne allekirjoittavat maankäyttösopimuksen, jossa tontinosaomistaja sitoutuu osallistumaan asemakaavanmuutoksen seurauksena alueella toteutettaviin yhdyskuntarakennekustannuksiin.

Kilajk § 621

Tonttipalvelut, maankäytön suunnittelija Juha Lipponen 26.11.2013:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta hyväksyi 22.10.2013 § 301 ”Vänrikinkatu” asemakaavaehdotuksen 31/2007 esitettäväksi kaupunginhallitukselle. Asemakaavanmuutosehdotuksessa osoitetaan tontille I-48-15 uusi rakennusala asuinkerrostalolle.

Asemakaavamuutos käynnistettiin tontin I-48-15 omistajien Asunto Oy Turun Kasarmin Rinteen ja Asunto Oy Turun Kasarmin Kerhon aloitteesta.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Asemakaavaehdotuksessa osoitetaan entisen toimiupseerikerhon tontille I-48-15 uusi rakennusala kolmikerroksiselle asuinrakennukselle, joten asemakaavanmuutoksen seurauksena tulee kiinteistönomistajalle taloudellista hyötyä.

Kaupunki on tehnyt viime vuosina ja tulee tulevaisuudessa tekemään I kaupunginosassa ja sen läheisyydessä liikenne- ja kunnallistekniikaninvestointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimusten laatimista.

Maankäyttösopimuskorvaus on määritetty käyttämällä asuinkerrostalojen rakennusoikeuden arvona 500 €/k-m2. Kerrosneliömetrihinta vastaa kaupungin käyttämää hintaa asunto- ja liiketonttien osalta vastaavissa maankäyttösopimuksissa.

Edellä esitetyllä arvolla ja periaattein tontin I-48-15 sopimuskorvaukseksi tulee 459.000, joka erääntyy maksettavaksi kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun tontilla aloitetaan uudisrakentaminen. Korvaukselle lasketaan 3 % vuotuista korkoa asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen.

Tontin I-48-15 omistajat ovat tehneet 28.10.2013 hallinjakosopimuksen (liite), jolla Asunto Oy Turun Kasarminrinne ottaa vastattavakseen maankäyttösopimuksen velvoitteet. Asunto Oy Turun Kasarminrinne on ilmoittanut omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen.

Liite 1Maankäyttösopimus

Liite 2Hallinnanjakosopimus

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan I kaupunginosan korttelin 48 tonttia 15 koskevan maankäyttösopimuksen oheisen liitteen mukaisin ehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAs Oy Kasarmin Rinne


Liitteet:

Kilajk § 621
Liite 1:Maankäyttösopimus "Vänrikinkatu"
Liite 2:Hallinnanjakosopimus