Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta62211.12.201312

12856-2012 (613, 627)

Asemakaavanmuutosehdotus 24/2012 "Puolalanmäki" VI (06) kaupunginosaan, (os. Puolalanpuisto)

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen lausunto Puolalanmäen asemakaavanmuutosehdotuksesta 24/2012, jonka tavoitteena on suojella kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennettu kaupunkiympäristö ja selkiinnyttää alueen kulkuväylästöä.

Kilajk § 622

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytön suunnittelija Juha Lipponen 20.11.2013:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Puolalanmäki” (24/2012) 6 kaupunginosaan.

Asemakaavanmuutos noudattaa valtakunnallisia alueidenkäytöntavoitteita ja Puolanpuistoon laadittua yleissuunnitelmaa, joten Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomauttamista asemakaavanmuutoksessa esitetyistä suojeluista eikä puiston kulkuväylistä.

Puolalanpuiston ja Läntisen Pitkäkadun tonttien välissä kulkeva olemassa oleva kulkuväylä on asemakaavanmuutoksessa osoitettu pihakaduksi siten, että katualueen luoteisreunana säilyisi nykyinen tontinraja joka on kiinni rakennusten seinälinjassa. Kiinteistöliikelaitos esittää, että pihakatuun rajoittuvien tonttien VII-30-4,5,6  ja VI-18-8 ja 9 tontinrajat tarkistetaan kulkemaan olemassa olevan kulkuyhteyden (pihakadun) reunan mukaisesti. Jos tontinrajoja ei tarkisteta kulkuyhteyden reunan mukaisesti, jäävät rakennusten edustalla olevat pihaistutukset, pihalaatoitukset ja koko ”piha-alue” yleiselle pihakatualueelle joka olisi kaupungin kunnossapitovastuulla ja katualueena yleisessä käytössä.

Koska Puolalanpuistoon rajoittuvien tonttien rakennusten istutetut ”pihaedustat” ovat jo lähes vuosisadan olleet olennainen osa Puolanpuiston maisemaa ja rakennusten edustat mielletään yksityisiksi pihoiksi, tulee piha-alueet liittää osaksi tontteja.   

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole tontinrajojen tarkistuksen lisäksi muuta huomautettavaa asemakaavaehdotuksesta.

Oheismateriaali 1asemakaavanmuutoksen selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö