Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta56413.11.201329

12193-2013 (631)

Vastaus jäsen Miikkolan aloitteeseen Messukadun/Länsikaaren liikennevalojen selvittämiseksi

Tiivistelmä: -

Kilajk § 564

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö suunnittelupäällikkö Matti Salonen 30.10.2013:

Kyseisen risteyksen liikennevalojen ohjauksessa käytettiin aiemmin ohjauskojetta, joka sijaitsi Länsikaaren ja Pernontien risteyksessä ja joka ohjasi sekä Länsikaaren ja Pernontien risteyksen että Länsikaaren ja Messukadun risteyksen liikennevaloja. Kun Länsikaaren ja Pernontien risteys muutettiin kiertoliittymäksi, jouduttiin kyseinen ohjausratkaisu purkamaan.

Messukatu on Turkuhallin liikennettä palveleva bussien ja taksien käyttöön osoitettu katu. Kun Länsikaaren ja Messukadun risteys oli vielä valo-ohjattu, tuli sen huonosta toiminnasta jonkin verran palautetta joukkoliikennetoimistosta. Ongelmat johtuivat siitä, että Messukadulla oleva liikennetunnistin ei aina havainnut risteykseen saapuvaa bussia, jolloin odotusaika venyi pitkäksi.

Länsikaari ei ole Messukadun risteyksen kohdalla kovinkaan vilkasliikenteinen, joten risteyksen aiemman ohjausratkaisun purkamisen jälkeen päätettiin kokeilla, onko liikennevalo-ohjaus risteyksessä lainkaan tarpeen. Mikäli valo-ohjaus halutaan palauttaa risteykseen, edellyttää se uuden ohjauskojeen asentamista. Valo-ohjauksen puuttumisesta ei ole tullut lainkaan palautetta. Ennen lopullista päätöstä valo-ohjauksen palauttamisesta tai purkamisesta pyydetään valo-ohjauksen tarpeellisuudesta kuitenkin vielä seudullisen joukkoliikennelautakunnan lausunto.

Liikennevalo-opastimien oleminen käyttämättöminä ulkoilmassa ei rasita opastimia sen enempää kuin opastimien normaali käyttökään. Lopullinen päätös valo-ohjauksen kokonaan purkamisesta on kuitenkin mahdollista tehdä, kun on saatu em. lausunto valo-ohjauksen tarpeellisuudesta seudulliselta joukkoliikennelautakunnalta.

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen päättää merkitä vastauksen tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

vastMiikkola Mikael