Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta55613.11.201321

15280-2008 (613, 627)

Asemakaavanmuutosehdotus 14/2009 "Turunmaan sairaala" III (03) kaupunginosaan (os. Kaskenkatu 15 A)

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen lausunto koskien asemakaavamuutosehdotusta 14/2009.

Kilajk § 556

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 24.10.2013:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Turunmaan sairaala” (14/2009) 3 kaupunginosaan.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta antoi Turunmaan sairaalan asemakaavaehdotuksesta lausuntonsa 31.10.2012 § 491. Johtokunnan antaman lausunnon jälkeen on asemakaava-alueeseen liitetty mukaan tontti 3-10-10. Tarkistetussa asemakaavaehdotuksessa on tontin 3-10-10 alueelle osoitettu uusi asuinkerrostalojen rakennusala, jolle saa toteuttaa 2960 k-m2:n suuruisen asuinrakennuksen.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

III kaupunginosassa on tehty ja tullaan lähivuosina suorittamaan sellaisia kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimuksen laatimista. Kiinteistöliikelaitos tulee tekemään Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle erillisen esityksen tarvittavasta maankäyttösopimuksesta.

Kiinteistöliikelaitos toteaa, että asemakaavatoimisto on kaavaa valmisteltaessa tutkinut kiitettävästi eri vaihtoehtoja ja päätynyt kiinteistöliikelaitoksen mielestä parhaimpaan toteutettavissa olevaan ratkaisuun. Kaavamuutos selkiyttää korttelin maankäyttöä ja mahdollistaa sairaala-alueen kokonaisuutena tapahtuvan merkittävän kehittämisen.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole maankäyttösopimustarpeen lisäksi muuta huomautettavaa tarkistetusta asemakaavaehdotuksesta

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö