MAANKÄYTTÖSOPIMUS

                  

Iso-Heikkilän kaupunginosan korttelin 27 tonttia 1 koskevan 17.5.2011 päivätyn ja 20.4.2012, 20.8,2012, sekä 24.9.2013 tarkistetun ”Kanslerintie” asemakaavanmuutosehdotuksen 21/2010 joh­dos­ta teke­vät Turun kau­pun­ki ja tontin Iso-Heikkilä-27-1 omistajat seu­raa­vaan sopi­muk­sen:

 

1. Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2. Sopimuksen tekoaika

 

Maankäyttösopimusneuvottelut on käyty asemakaavanmuutoksen sisällön tultua ratkaistuksi.

 

3. Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa yhdeksänsadankolmentoistatuhannen kahdensadanseitsemänkymmenenkuuden (913.276) euron suuruisen sopimuskorvauksen. Korvaukselle lasketaan asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen 2 % suuruista vuotuista korkoa.

 

Korvaus erääntyy maksettavaksi neljässä erässä seuraavasti:

 

1.220.000 euroa 3 kuukauden kuluttua siitä kun korttelin Iso-Heikkilä-27 AK-1 käyttötarkoitukseen osoitetulle alueelle merkitään ensimmäinen uudisrakennuksen paikka.

2.220.000 euroa 3 kuukauden kuluttua siitä kun korttelin Iso-Heikkilä-27 AK-1 käyttötarkoitukseen osoitetulle alueelle merkitään toinen uudisrakennuksen paikka.

3.220.000 euroa 3 kuukauden kuluttua siitä kun korttelin Iso-Heikkilä-27 AK-1 käyttötarkoitukseen osoitetulle alueelle merkitään kolmas uudisrakennuksen paikka.

4.253.276 euroa 3 kuukauden kuluttua siitä kun korttelin Iso-Heikkilä-27 AK-1 käyttötarkoitukseen osoitetulle alueelle merkitään neljäs uudisrakennuksen paikka.

 

Kiinteistönomistaja maksaa sopimuskorvauksen (913.276 euroa) erääntymättömän osan korkoineen kuitenkin viimeistään 9 vuoden kuluttua tämän sopimuksen voimaantulosta.

 

Kiinteistönomistajalla on oikeus suorittaa sopimuskorvaus kokonaan tai osittain ennen edellä mainittuja eräpäiviä.

 

4. Vakuus

 

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille 913.276 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

5. Kiinteistökaupan esisopimus

 

Tällä maankäyttösopimuksella kaupunki ja kiinteistönomistajat sitoutuvat tekemään 31.12.2015 mennessä kiinteistökaupan, jossa kiinteistönomistaja ostaa kaupungilta Kanslerintien asemakaavaehdotuksessa (21/2010) kortteliin Iso-Heikkilä-27 osoitetut kaupungin omistamat muodostusosat. Kiinteistökauppa tehdään tämän sopimuksen liitteen mukaisin ehdoin.

 

6. Kaapelit ja muuntamot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen luovuttamaan yleiseen lämmön- ja sähkönjakeluun tarvittavat maan ja rakennustilojen käyttöoikeudet kauko-ohjauskeskuksia, jakelumuuntamoita, kaapelikaappeja yms. laitteita ja johtoja varten. Muuntamon tarvitseman maan ja rakennustilojen käytöstä maksaa energian jakelusta vastaava taho laskelmiensa mukaisen yhtenäisen korvauksen.

 

7. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin ostajaa enempää kuulematta.

 

8. Pintavedet

 

Kiinteistönomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä kiinteistöön rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, kiinteistölle mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

9. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunni­telmi­en mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason ko­rkeus­eroista johtuen joko penger- tai leikkaus­luis­kan ulotta­mista tontil­le, kiinteistönomistaja sallii tämän korvauk­setta.

 

10. Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettavat rakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

Verkostojen liittymismaksut peritään liittymishetkellä voimassa oleva käyttötarkoituksen ja rakennusoikeuden mukaisesti.

 

11. Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoit­teiden suorittamisesta ja muista sopimus­ehdoista niin kau­an, kunnes hän on toimittanut kaupungin kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn mer­kinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

12. Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauk­sista sekä sopimus­sakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkai­see Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

13. Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vas­taa­van poikkeusluvan saa­dessa lain­voi­man.