Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta50823.10.201315

6504-2013 (041, 643)

Alfan liikuntakeskuksen tiloja koskevan vuokrasopimuksen hyväksyminen

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti on valmisteltu Alfan liikuntakeskuksen tilojen määräaikainen vuokrasopimus vapaa-aikatoimialan liikuntapalvelujen käyttöön.

Kilajk § 508

Tilapalvelut, vuokrauspäällikkö Tiina Aaltonen 11.10.2013:

Turun kaupunginvaltuusto on 26.8.2013 § 167 päättänyt oikeuttaa Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan hyväksymään liitteenä 1 olevaan tarjoukseen perustuvan vuokrasopimuksen, jolla Liikunta Barker Oy:ltä vuokrataan 4.702 m2 liikuntatilat, edellyttäen, että liikuntalautakunta hyväksyy sen mukaisen sisäisen vuokrasopimuksen ehdot. Lisäksi kaupunginvaltuusto on päättänyt, että liikuntalautakunnan tulee kattaa aiheutunut vuokrankorotus kaupunginvaltuuston 17.6.2013 § 127 vahvistaman suunnitteluluvun puitteissa.

Tarjouksen mukaan vuokrakohteen kokonaisvuokra on 25.246,50 euroa/kuukausi, alv 0 %. Koska vuokran määrä oli jo päätetty valtuustossa, ei vuokrasopimukseen ole voitu sisällyttää myöskään uusia komponentteja, jotka olisivat vaikuttaneet vuokran määrään.

Vuokranmaksukausi on yksi (1) kalenterikuukausi. Vuokranmaksuvelvoite alkaa, kun vuokrattavien tilojen hallinta on luovutettu vuokralaiselle, ei kuitenkaan aikaisemmin kuin vuokra-ajan alkuajankohtana 1.1.2014. Kiinteistön omistaja on ilmoittanut tilojen korjaustöiden olevan valmiita vuoden loppuun mennessä.

Vuokrasopimus on voimassa määräaikaisena 10 vuotta, alkaen aikaisintaan 1.1.2014.

Kokonaisvuokra on ns. bruttovuokra. Vuokralainen ei maksa vuokranantajalle muita maksuja tilan käytöstä. Kokonaisvuokra ei kuitenkaan sisällä vuokralaisen yksinomaisessa käytössä olevien tilojen siivousta eikä vuokralaisen käyttösähkön ja käyttöveden kustannuksia. Erilliskorvauksena maksetaan siis omistajalle käyttösähkö ja käyttövesi kulutuksen mukaan. Siivous peritään sisäisen vuokran yhteydessä.

Tarjouksessa oli vuokrasopimus sidottu kiinteistön ylläpitoindeksiin, mutta tilapalvelut on neuvotellut omistajan kanssa sopimuksen sitomisesta elinkustannusindeksiin, koska tämä indeksi on ollut edullisempi vuokralaisen kannalta. Omistaja on tämän muutoksen hyväksynyt. Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin. Vuokraa tarkistetaan kerran vuodessa 1.1. lukien elinkustannusindeksin (lokakuu 1951 = 100) muutoksia vastaavasti. Perusindeksinä on 11/2012 indeksipisteluku. Tarkistusindeksinä käytetään kunkin vuoden lokakuun indeksipistelukua. Tarkistettua vuokraa maksetaan vuosittain tammikuun alusta alkaen niin, että ensimmäinen tarkistus suoritetaan 1.1.2014.

Liikuntalautakunta on hyväksynyt kyseisen tilan sisäistä vuokraa koskevat sopimusehdot kokouksessaan 8.10.2013 § 120.

Liite 1Tarjous

Liite 2Vuokrasopimusluonnos

Oheismateriaali 1Pohjakuva (vuokrasopimusluonnoksen liite 1)

Oheismateriaali 2Sisäilmastoluokitus (vuokrasopimusluonnoksen liite 2)

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti

- vuokrata Liikunta Barker Oy:ltä 4.702 m2:n suuruisen liikuntatilan oheistiloineen, osoitteesta Raunistulantie 15, yhteensä 25.246,50 euroa, alv 0 %,  kuukausivuokralla;

- että muutoin käytetään liitteen 2 mukaisia vuokrasopimuksen ehtoja;

- että Kiinteistöliikelaitoksen toimialajohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan vuokrasopimus ja tekemään sopimukseen tarvittaessa pieniä teknisluonteisia muutoksia ja lisäyksiä; sekä

- että sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta myöhemmin tehtävällä sopimuksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

aoLiikunta Barker Oy
tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 508
Liite 1:Tarjous Liikunta Barker Oy:n tiloista
Liite 2:Vuokrasopimusluonnos Liikunta Barker Oy:n tiloista