Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta34014.08.20133

4210-2007 (613, 627)

01 (I) kaupunginosan asemakaavaehdotus 31/2007 "Vänrikinkatu 4 ja 6", (os. Vänrikinkatu 4)

Tiivistelmä:

I kaupunginosaan laaditaan asemakaavanmuutos, jonka tavoitteena on osoittaa täydennysrakentaminen Vänrikinkadun miljööseen yliopiston läheisyyteen.

Kilajk § 340

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytön suunnittelija Juha Lipponen 7.8.2013:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien asemakaavaehdotusta ”Vänrikinkatu 4 ja 6” (31/2007).

Asemakaavanmuutosalue sijaitsee Yliopistonmäellä oikeustieteellisen tiedekunnan läheisyydessä Vänrikikadun ja Tehtaankadun kulmauksessa korttelissa I-48. Asemakaavanmuutoksessa osoitetaan entisen toimiupseerikerhon tontille rakennusala kolmikerroksiselle asuinrakennukselle

Asemakaavanmuutos laaditaan tontin I-48-15 toisen omistajan Asunto Oy Turun Kasarmin Kerhon aloitteesta.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

I kaupunginosassa tullaan lähivuosina suorittamaan sellaisia kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimusten laatimista. Kiinteistöliikelaitos tulee tekemään Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle erillisen esityksen tarvittavista maankäyttösopimuksista.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavaehdotuksesta

Oheismateriaali 1Asemakaavanmuutoksen selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

karttalinkki vänrikinkatu

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle I kaupunginosan asemakaavasta ”Vänrikinkatu 4 ja 6” 31/2007 edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö