Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta33219.06.20132

4769-2013 (065)

Hankintaoikaisua koskeva vaatimus liittyen kiinteistöjen savunpoistoluukkujen koelaukaisua ja huoltotyön hankintaan vuosille 2013 - 2014

Tiivistelmä:

Kiinteistöjen savunpoistoluukkujen koelaukaisun ja huoltotyön hankintaa sopimuskaudelle 2013 - 2014 koskevasta hankintapäätöksestä on tehty hankintaoikaisua koskeva vaatimus. Johtokunnalle esitetään, että hankintaoikaisua koskeva vaatimus hylätään perusteettomana.

Kilajk § 332

Konsernihallinto, lakimies Pauliina Ahlas 17.6.2013:

Kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelut pyysi 19.4.2013 päivätyllä tarjouspyynnöllä tarjouksia kiinteistöjen savunpoistoluukkujen koelaukaisusta ja huoltotyöstä vuosille 2013 – 2014. Valintaperusteena hankintamenettelyssä oli halvin hinta.

Määräaikaan mennessä tilapalvelut sai tarjoukset kahdelta tarjoajalta: Palontorjuntaväline Markku Kauriala Oy:ltä ja Ruskon Palotekniikka Ky:ltä. Kumpikin tarjouksista täytti tarjouspyynnön ehdot. Halvimman tarjouksen, 5.505 euroa (alv 0%) / vuosi, antoi Palontorjuntaväline Markku Kauriala Oy.

Tilapalvelujen kiinteistöpäällikkö on päätöspöytäkirjallaan 22.5.2013 § 9 päättänyt, että kiinteistöjen savunpoistoluukkujen koelaukaisu ja huoltotyö vuosiksi 2013 – 2014 hankitaan halvimman tarjouksen antaneelta Palontorjuntaväline Markku Kauriala Oy:lta.

Ruskon Palotekniikka Ky on tehnyt asiassa hankintaoikaisua koskevan vaatimuksen. Vaatimuksessa on pyydetty jättämään huomioimatta Impivaaran jäähallin savunpoistoluukkujen koelaukaisun ja huoltotyön osuus hankintapäätöksessä ja suorittamaan valinta uudelleen halvimman tarjouksen mukaisesti. Vaatimuksen perusteluna on, että kohdeluettelossa mainittuun Impivaaran jäähalliin on vuonna 2012 uusittu savunpoistoluukkujen avausmekanismit. Ko. urakka sisältää myös kohteen takuuaikaiset vuosihuollot vuosien 2012 – 2014 ajalta. Mikäli Impivaaran jäähallin koelaukaisujen ja huoltotyön osuus jätettäisiin vertailusta pois, olisi Palontorjuntaväline Markku Kauriala Oy:n kokonaishinta 5.491 euroa ja Ruskon Palotekniikka Ky:n kokonaishinta 5.430 euroa. Näin ollen Ruskon Palotekniikka Ky:n tarjoama hinta olisi halvempi.

Tarjoajien tasapuolinen kohtelu edellyttää, että tarjousten valintaan ja vertailuun vaikuttavia seikkoja ei muuteta enää tarjousmenettelyn aikana. Yhtä kohdetta ei voida poistaa tarjouspyynnöstä ilman, että sillä olisi vaikutusta kokonaisuuteen.

Molemmat tarjoajat ovat tarjonneet hinnan jokaiseen kohtaan ja tarjoukset ovat siten vertailukelpoisia. Kun näistä tarjouksista on valittu edullisin, on menettelyssä osallistujia kohdeltu tasapuolisesti ja syrjimättä.

Yhden kohdan jääminen pois lopullisesta sopimuksesta ei olennaisesti muuta hankinnan kokonaisuutta.

Edellä mainitun perusteella hankintamenettelyssä ei ole tapahtunut mitään sellaista lain soveltamisessa tapahtunutta virhettä, joka olisi hankintaoikaisuna oikaistava. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättänee hylätä Ruskon Palotekniikka Ky:n tekemän hankintaoikaisuvaatimuksen.

Oheismateriaali 1Ruskon Palotekniikka Ky:n hankintaoikaisuvaatimus

Toimialajohtaja Jouko Turto 17.6.2013:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hylätä Ruskon Palotekniikka Ky:n tekemän hankintaoikaisua koskevan vaatimuksen esittelytekstissä mainituin perustein ja pysyttää voimassa tilapalvelujen kiinteistöpäällikön 22.5.2013 § 9 kohdalla tekemän hankintapäätöksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoRuskon Palotekniikka Ky