Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta30119.06.20135

7061-2013 (002)

Turun kaupungin ja teleyritysten välinen yhteistoimintasopimus

Tiivistelmä: -

Kilajk § 301

Infrapalvelut, infrapalvelujen johtaja Tapio Siirto 5.6.2013

Turun kaupungilla ja teleyrityksillä ei ole voimassa olevaa sopimusta siitä, millä ehdoilla kaupungin alueille sijoitettuja telekaapeleita siirretään kaavamuutosten ja muiden maankäytön tarpeiden takia.  Sopimustilanne on vaihteleva Suomen kaupungeissa, osalla on toisistaan poikkeavat sopimukset teleoperaattoreiden kanssa, toisilla ei minkäänlaista sopimusta.

Suomen kuntaliitto ja Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto ry (FiCom) käynnistivät 2007 neuvottelut, joiden tavoitteena on saada sopimusmalli kuntien ja teleoperaattoreiden kesken ja jota voidaan soveltaa valtakunnallisesti samoilla ehdoilla. Tätä sopimuspohjaa on sovellettu eri puolilla Suomea ja se on käytössä mm. pääkaupunkiseudulla.

Infrapalvelut on neuvotellut teleoperaattoreiden Elisa Oyj, TeliaSonera Finland Oyj, DNA Oy ja TDC Oy Finland kanssa yhteistoimintasopimuksesta kuntaliiton ja Ficomin  laatiman sopimusmallin pohjalta.  Sopimuksen sisältö ja ehdot ovat  samat kuin Helsingin kaupungin ja teleoperaattoreiden välisessä sopimuksessa, joka solmittiin keväällä 2013.  Osapuolet ovat todenneet sopimusehtojen olevan kohtuullisia ja kaikkia osapuolia tyydyttäviä ja ovat valmiit solmimaan sopimuksen. Sopimusteksti on esitetty liitteessä 1.  Sopimusteksti on esitarkastettu kaupungin lakimatriisin toimesta. Infrapalvelut esittää sopimuksen solmimista ja jatkaa neuvotteluja sähköverkon, lämpöverkon ja vesihuoltoverkon haltijoiden kanssa, jotta saman sisältöinen sopimus saataisiin aikaan myös näiden verkonhaltijoiden kanssa.

Liite 1Yhteistoimintasopimus

EhdotusJohtokunta päättää solmia liitteenä 1 olevan yhteistoimintasopimuksen seuraavien Turussa toimivien teleyritysten kanssa:

- Elisa Oyj,

- TeliaSonera Finland Oyj,

- DNA Oy ja

- TDC Oy Finland.

Johtokunta oikeuttaa toimialajohtajan allekirjoittamaan sopimukset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoDNA Oy
aoElisa Oyj
aoTDC Oy FINLAND
aoTeliaSonera Finland Oyj
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 301
Liite 1:Yhteistoimintasopimus