Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta31219.06.201316

10412-2008 (033, 015)

Vanhan Suurtorin makasiinien peruskorjaus -hankekuvaus

Tiivistelmä: -

Kilajk § 312

Infrapalvelut, projektipäällikkö Jaakko Rintanen 30.5.2013:

Vanhalla Suurtorilla sijaitsevan Katerdalskolanin tontilla oleva makasiinirakennus on osa Ihmiselle parempi keskusta -projektia, joka on EAKR-rahoitettu. Makasiinien osuus luetaan tämän investointiosioon ”julkisivujen

parantaminen” -nimikkeellä. Projektin muista osista Vähätori valmistui vuonna 2009 ja Kirjastosillan rakentaminen sekä Vanhan Suurtorin pinnoitustyö on tarkoitus toteuttaa tämän vuoden aikana.

Vanhan Suurtorin makasiinien peruskorjaus -hanke käsittää Katedralskolanin varastokäytössä olevien makasiinirakennusten muuttamisen ns. myymäläkojuiksi ja osin kesäkäyttöön tuleviksi sisätilamyymälöiksi. Muutos toteutetaan siten, että kohteen julkisivu avataan Luostarin Välikadulle ja siihen asennetaan puurakenteisia ovia/pariovia sekä puurakenteisia luukkuja.

Toteutettavia kausimyymälöitä on kymmenen, joiden pinta-alat ovat yhteensä 187 m2. Lisäksi rakennukseen tulee kausimyyjien sosiaalitilat ja varastotiloja. Yhteensä rakennuksen huoneala on 220 m2.

Makasiinirakennuksen tilojen muuntaminen kausimyymäläkäyttöön on tärkeässä asemassa Vanhan Suurtorin elävöittämissuunnitelmaa. Näin saadaan aktivoitua Luostarin Välikatu sekä levittämään joulu- ja keskiaikamarkkinat suuremmalle alueelle Suurtorilla.

Tavoitehintalaskelman mukainen kustannusarvio on 316.000 euroa. EU-avustus on 50 % toteutettavista rakennuskustannuksista eli 158.000 euroa. Vuokratuottoarvion mukaan bruttovuokratuotto olisi 16.000–19.400 euroa/ vuosi. Vuokratuottoarvio perustuu siihen oletukseen, että kohde on kesäkuukaudet (3 kuukautta) sekä joulumarkkinakauden (1 kuukausi) täyteen vuokrattuna. Ylläpitokustannusten oletetaan olevan vuokrakuukausien ajalta tasolla 2 €/m2/kk.

Oheismateriaali 1Vanhan Suurtorin makasiinien hankekuvaus 13.5.2013

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta hyväksyy Katedralskolanin makasiinien peruskorjausta koskevan hankekuvauksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut