Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta27605.06.20136

6446-2013 (665)

Teema-leikkipuiston rakentaminen Vilkkilänmäkeen

Tiivistelmä:

Infrapalveluilla on vuoden 2013 investointiohjelmassa leikkipuiston rakentaminen Vilkkilänmäkeen. Uudella leikkipuistolla korvataan kaksi alueen vanhempaa, huonokuntoista leikkipaikkaa. Alempana sijaitseva vanha leikkipaikka jää käyttöön toistaiseksi, kunnes leikkivälineet on loppuun käytetty. Tämän jälkeen paikka maisemoidaan. Uuden leikkipaikan budjetti on 160.000 euroa.

Kilajk § 276

Infrapalvelut, infrapalvelujen johtaja Tapio Siirto 21.5.2013

Kirjailija Tove Janssonin syntymästä tulee ensi vuonna kuluneeksi sata vuotta. Infrapalveluille on tehty ehdotus muumi-aiheisesta leikkipuistosta juhlavuoden kunniaksi. Rakastettavat muumihahmot soveltuisivat hyvin Vilkkilänmäen leikkipaikkaan. Muumiaiheiset leikkipaikat ovat varustettu perinteisillä leikkivälineillä, joiden muotoilussa ja kuvioinneissa on käytetty muumihahmoja. Suomessa on muutamia kymmeniä muumi-leikkipaikkoja ja ne ovat lasten suuressa suosiossa, lähimmän ollessa Kaarinassa.

Muumi-leikkivälineiden valmistuksessa ja toimituksessa Suomessa on yksinoikeus Puuha-Group Oy:llä. Teemaleikkipuiston rakentamiseen liittyy suorahankintaa, hankintalain 27 § kohdan 2 mukaisesti. Suurin osa kustannuksista kohdistuu leikkivälineisiin, maatöiden osuuden ollessa noin 20 %.

Infrapalvelut on neuvotellut teemapuiston rakentamisen ehdoista yrityksen kanssa. Yritys on valmis asentamaan leikkivälineet omalla kustannuksellaan sekä korvaamaan suunnittelukulut. Yritys on myös valmis toteuttamaan leikkipuiston avaimet käteen -periaatteella. Kohteen puistosuunnitelman teko on käynnistetty ja suunnittelun ohjausryhmän muodostavat infrapalvelujen ja kaupunkisuunnittelutoimiston edustajat.

Kun leikkipuiston suunnitelmat on hyväksytty ja ne ovat lainvoimaiset, pyytää Infrapalvelut Puuha-Groupilta tarjouksen leikkipaikan rakentamisesta. Tarjousta verrataan tilaajan suunnitelmasta laskemaan kustannusarvioon. Mikäli tarjoushinta on edullinen kustannusarvioon nähden, tehdään teemapuiston rakentamisesta suorahankintapäätös. Jos tarjoushinta on kallis kustannusarvioon verrattuna, luovutaan teemapuistoajatuksesta ja hanke kilpailutetaan vastaavilla leikkivälineillä varustettuna avoimella menettelyllä.

http://opaskartta.turku.fi/Web/Default.aspx?mid=rjj47

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta merkitsee edellä esitetyn hankintasuunnitelman tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.