Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta29005.06.201320

14616-2012 (630, 662, 044)

Talvitien katusuunnitelma kadun asfaltoimiseksi Suokadun liittymästä itään (Pääskyvuori)

Tiivistelmä:

Ympäristötoimen kaupunkisuunnittelu on laatinut suunnitelman Talvitien (osuus Suokadun liittymästä itään) perusparantamisesta. Kadulle tehdään kevyt rakenteellinen kunnostus ja se päällystetään sekä sen pintakuivatusta tehostetaan. Kadun korkeusasema noudattelee nykyistä korkeutta. Talvitien liikennejärjestelyperiaatteet säilyvät nykyisellään, jalankulku tapahtuu ajoradan reunassa ja pysäköinti on rajoittamatonta.

Kilajk § 290

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, liikennesuunnitteluinsinööri Eero Paavola

Katusuunnitelman laadinta on käynnistetty Talvitien sorapäällysteisen osuuden ylläpitotarpeista. Kadun päällystämisellä vähennetään huomattavasti sen hoitotarvetta. Päällystäminen ei muuta Talvitien liikennejärjestelyperiaatteita. Suunnitelmassa päällystetyn ajoradan leveys on 6 m ja lisäksi molemmin puolin on 0,5 m murskepientareet, joiden puitteissa molemminpuolinen pysäköinti on mahdollista. Jalankulun tai pyöräilyn erotteluun autoliikenteestä ei ole tarvetta.

Nähtävilläolo ja muistutukset:

Katusuunnitelma on ollut nähtävillä 22.4.–6.5.2013, jona aikana siitä on jätetty kaksi muistutusta. Muistutuksissa esitetään mm, että Talvitielle tulisi päällystyksen yhteydessä toteuttaa rakenteellisia nopeudenalentimia, kadulla tulisi taata kevytliikenteen turvallinen kulku sekä kadun käyttöä läpiajoon tulisi rajoittaa.

Suunnitteluyksikön laatima vastine muistutuksiin:

Talvitien itäisen osuuden, kuten myös alueen muidenkin katujen liikenne muodostuu vain alueen maankäytön (asutus, koulut, yritys, kuntorata) tuottamasta liikenteestä. Paikallisella sulkeutuvalla katuverkolla kaupungilla ei ole linjana asettaa asuntokaduille hidasteita. Pääskyvuoren alueella poikkeuksen muodostaa vain Talvitien koulun kohdalla oleva osuus, johon keskittyy kadun poikki kulkevat ala-astetta käyvien koululaisten kulkureitit. Kyseisellä osuudella on kaksi korotettua suojatietä. Nyt po. katuosuudella ei ole olemassa edellä mainitunlaisia kadunylityskeskittymiä. Muistutuksessa esitetty kadun rakenteellinen katkaiseminen liikenteeltä on aikaisemmin mainitun kadun toiminnallisen luonteen johdosta tarpeeton. Ajoradan suunniteltu 7,0 m leveys sorapientareineen on riittävä auto- ja polkupyöräliikenteen sekä jalankulun yhteiskäyttöön siinäkin tapauksessa, että kadunvarsipysäköinnissä tapahtuisi oleellinen lisäys nykytilanteeseen nähden.

Liite 1Talvitien katusuunnitelma väli Suokatu-Hännikönkatu K 5890 030     

Liite 2Talvitien katusuunnitelma väli Hännikönkatu-Palometsänpuisto K 5890 031

Oheismateriaali 1Ritva ja Pauli Alkion muistutus

Oheismateriaali 2Ari Setälän muistutus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Talvitien katusuunnitelmat K 5890 030 ja K 5890 031 ja päättä lisäksi, etteivät asiaa koskevat muistutukset anna aihetta suunnitelmamuutoksiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAlkio Pauli
aoAlkio Ritva
aoSetälä Ari
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 290
Liite 1:Talvitien katusuunnitelma väli Suokatu-Hännikönkatu K 5890 030
Liite 2:Talvitien katusuunnitelma väli Hännikönkatu-Palometsänpuisto K 5890 031