Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta25122.05.20131

2492-2013 (641)

Ammattirakentajien yhtiömuotoisten tonttien haku keväällä 2013

Tiivistelmä:

Ammattirakentajille suunnatun yhtiömuotoisten tonttien hakukierroksen tarjouksien perusteella hyväksytään yhteensä kolme tarjousta. Lisäksi yhden tarjouksen perusteella käynnistetään jatkoneuvottelut.

Kilajk § 251

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Matti Kotiniemi, 13.5.2013

Ammattirakentajille tarkoitettuja tontteja on ollut tarjottavana julkisella tarjouskilpailulla ajalla ma 8.4.2013 - pe 26.4.2013 (Kilajk 6.3.2013 § 80). Tarjolla olleista 16 kohteesta neljään kohdistui tarjous. Tarjouksia esitti kolme tahoa, ja yhteensä tarjouksia esitettiin määräaikaan mennessä neljä kappaletta Tonteista Toijainen-20-1, Lauttaranta-61-1 ja Yli-Maaria-73-1 esitettiin kustakin yksi tarjous. Lisäksi korttelista Mälikkälä-69 esitettiin tarjous.

Ammattirakentajille tarjottujen tonttien osalta tarjousten hyväksyminen on pääasiallisesti ollut riippuvainen tarjotusta hinnasta. Tavoitteena on myös ollut tonttien nopea toteutuminen, laadukas suunnittelu ja rakentaminen sekä asumisen kannalta joustavat ja innovatiiviset ratkaisut. Lisäksi on noudatettu periaatetta, että hyväksyttävän tarjouksen pitää olla arvoltaan vähintään tontin ARA-hintaan perustuva arvo.

Hyväksyttävät tarjoukset hakukierroksen perusteella

Kiinteistöliikelaitos esittää, että tontteja Toijainen-20-1 ja Lauttaranta-61-1 koskevat tarjottuun hintaan perustuvat tarjoukset hyväksytään, koska tarjotut hinnat vastaavat Kiinteistöliikelaitoksen näkemyksen mukaan alueiden käypää arvoa. Samaten hyväksytään tontista Yli-Maaria-73-1 esitetty tarjous. Kyseinen tarjous on esitetty sekä ARA-hintaan perustuvana että vapaarahoitteisena (ARA + 20 %) riippuen toteutettavasta hankkeesta. Koska kyseinen tontti on ollut vapaana useita vuosia ilman kiinnostusta, voidaan kyseinen tarjous hyväksyä.  Tarjous hyväksytään lähtökohtaisesta ARA-hintaan perustuvana, mutta mikäli hanke toteutetaan vapaarahoitteisena, peritään tarjouksen mukainen korotettu hinta.

Korttelista Mälikkälä-69 esitetty tarjous on pääoma-arvoltaan pienempi kuin alueen ARA-hinta, joten tarjous ei ole hyväksyttävissä. Kuitenkin korttelin laajuuden vuoksi Kiinteistöliikelaitos katsoo, että tarjoajan kanssa voidaan aloittaa jatkoneuvottelut molempia osapuolia tyydyttävän toteutusratkaisun löytämiseksi.

Liitteessä 1 on esitetty yhteenveto tarjouksista. Hyväksyttävät tarjoukset ovat tämän hetkisillä tiedoilla pääoma-arvoltaan yhteensä 736.962 euroa.

Liite 1Yhteenveto tarjouksista (jaetaan kokouksessa pöydälle)

Toimialajohtaja Jouko Turto: 

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- Turun kaupunki vuokraa tarjouskierroksen perusteella tontit Toijainen-20-1 (853-153-20-1) ja Lauttaranta-61-1 (853-52-61-1) Hirvensalon Talonrakennus Oy:lle tai Hirvensalon Talonrakennus Oy:lle perustettavien yhtiöiden lukuun ja tontin Yli-Maaria-73-1 Reale Projektit Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun. Hyväksyttävien tarjousten pääoma-arvo on 736.962 euroa;

- myynneistä  tehdään erilliset päätökset; sekä

- Turun kaupunki jatkaa neuvotteluja korttelin Mälikkälä-69 luovuttamisesta tarjoajan kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHirvensalon Talonrakennus Oy
aoReale Projektit Oy
aoVarsinais-Suomen Asumisoikeus Oy


Liitteet:

Kilajk § 251
Liite 1:Yhteenveto tarjouksista