Sopimusehdot

 

Vuokranantaja

Turun kaupunki

Vuokramies   

Shumaila Hassain Oy

Y-tunnus 2029698-8

 

Kaupungin päätökset   

Kiinteistölautakunnan päätökset 3.9.2003 § 527 ja 2.2.2005 § 72 sekä kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös 2013 §

 

Vuokrasopimuksen kohde

 

Yhdistelmäkioskipaikka nro 19 pinta-alaltaan n. 231 m2 osoitteessa Hämeenkatu 10 (osa tonttia I kaupunginosa-14-1). Vuokra-alue osoitettu kartalla M 128 / 19.4.2013.

 

Vuokra-aika   Vuokra-aika alkaa heinäkuun 1. päivänä 2013 ja päättyy kesäkuun 30. päivänä 2023.

 

Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi kolmen (3) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla enintään kuitenkin kesäkuun 30. päivään 2023 saakka, jolloin vuokraus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

Vuokrasopimuksen ehdot

 

1. Perusvuokra on viisituhattakolmesataakuusikymmentäyksi euroa ja neljäkymmentä senttiä (5.361,48) vuodessa lisättynä kulloinkin voimassa olevalla arvonlisäverolla.

 

Edellä mainittu perusvuokra sidotaan viralliseen elinkustannusindeksilukuun 1863 (perusindeksi 1951:10=100) ja vuokra tarkistetaan vuosittain 1.1.2014 alkaen ja sen jälkeen kalenterivuosittain tammikuun 1. päivästä alkaen.

 

Tarkistettu vuosivuokra saadaan kertomalla edellä mainittu perusvuokra tarkastusajankohtaa edeltäneen joulukuun indeksiluvulla ja jakamalla se edellä mainitulla perusindeksillä.

 

Vuokraa tarkistettaessa otetaan huomioon indeksin käyttöä koskevan lainsäädännön asettamat rajoitukset.

 

Vuokra on maksettava Turun Kiinteistöliikelaitoksen tilille kalenterivuosineljänneksittäin ensimmäisen kuukauden 14. päivään mennessä.

 

Ellei vuokraerää tai jäljempänä tässä sopimuksessa mainittuja kuntoonpano- ja puhdistuskustannuksia erääntymispäivänä suoriteta, vuokramies on velvollinen maksamaan erääntyneille saataville erääntymispäivästä maksupäivään asti viivästyskorkoa korkolain säännösten mukaisesti ja perimispalkkiota kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksen mukaan.

 

 

2.   Kioskipaikassa harjoitettavassa elinkeinotoiminnassa on noudatettava

kulloinkin voimassa olevien lakien, asetusten ja kunnallisten säännösten ohella myyntipaikkoja valvovien viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Näitä ohjeita ja määräyksiä voidaan vuokrakauden kestäessä vuokramiestä kuulematta muuttaa, eikä vuokramies tällöin ole oikeutettu vaatimaan mitään korvausta muutoksista vuokramiehelle mahdollisesti aiheutuvista kuluista. Kioskipaikassa saa myydä ainoastaan siinä myytäväksi sallittuja tarvikkeita, kuten siitä on erikseen määrätty.

 

3.Kioskin rakennuspiirustukset ja mahdolliset muutospiirustukset on ennen rakennuslupakäsittelyä alistettava Turun Kiinteistöliikelaitoksen hyväksyttäväksi.

 

Kioskin ulkopuolelle ei saa asettaa myytäviä tuotteita näytteille, eikä myöskään mainoksia ilman rakennustarkastajan lupaa ja vuokranantajan suostumusta.

 

4.Vuokramies on velvollinen huolehtimaan kioskipaikkansa ja sen välittömän ympäristön siisteydestä ja puhtaanapidosta myyntitoiminnan aiheuttamista roskista ja jätteistä 20 metrin etäisyydeltä.

 

Vuokramiehen on varattava asiakkaiden käyttöön riittävästi tarkoituksenmukaisia jäteastioita.

 

5.Kioskipaikan vuokraoikeuden saa siirtää kolmannelle ainoastaan Turun Kiinteistöliikelaitoksen antamalla luvalla.

 

6.Vuokramies on velvollinen alistumaan niihin toimenpiteisiin, jotka vuokra-aikana mahdollisesti käyvät tarpeellisiksi liikenne-, katu-, johto-, tms. töiden tai järjestelyjen takia ja on tällöin tarpeen vaatiessa velvollinen siirtämään tai ellei siihen ole mahdollisuutta poistamaan kioskinsa korvausta vaatimatta, jolloin irtisanomisaika on yksi (1) kuukausi. Vuokranantaja suorittaa vuokrahyvitystä voimassa olevan vuosivuokran mukaan ao. vuokralaiselle koko korjausajalta siinä tapauksessa, että korjaus kestää enemmän kuin 14 vuorokautta.

 

Mikäli kaupunki muuten tarvitsee kioskipaikan hallintaansa vuokra-aikana, on vuokralainen oikeutettu saamaan kioskia varten tehdyistä vesi-,

viemäri- ja sähköjohtotöistä kohtuullisen, kaupungin viranomaisten määräämän korvauksen.

 

7.Vuokramies on oikeutettu irtisanomaan tämän vuokrasopimuksen päättymään kalenterivuosineljänneksen lopussa viimeistään kolme (3) kuukautta sitä ennen toimitetulla kirjallisella irtisanomisella.

 

8.Jos vuokramies laiminlyö Turun kaupungille maksettavien verojen tai maksujen suorittamisen, taikka jos vuokramies rikkoo tämän vuokra-

sopimuksen ehtoja, voidaan vuokrasopimus purkaa yhden (1) kuukauden irtisanomisajalla, eikä vuokramiehellä tällöin ole oikeutta saada takaisin jo maksettua vuokraa.

 

9.Vuokranmaksun suorittamisen ja muiden tämän vuokrasopimuksen ehtojen täyttämisen vakuudeksi vuokralainen on velvollinen vaadittaessa antamaan vuokranantajan hyväksymän vakuuden, joka on vaadittaessa uudistettava.

 

10.Vuokramiehen on vuokrasuhteen päätyttyä poistettava vuokra-alueelta omistamansa irtain omaisuus ja luovutettava alue siistittynä kaupungin hallintaan.

 

Vuokramiehellä on oikeus saada korvausta vuokra-alueelle tekemistään parannuksista vain, mikäli siitä on kirjallisesti sovittu kaupungin kanssa.

 

Tätä vuokrasopimusta on tehty kaksi samansisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.