Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta18924.04.20131

492-2013 (641)

Omakotitonttien luovuttaminen

Tiivistelmä:

Keväällä 2013 tarjousperusteisesti jaossa olleiden omakotitonttien luovuttaminen korkeimmat tarjoukset tehneille.

Kilajk § 189

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, tonttisihteeri Ritva Tuomainen 16.4.2013: 

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on 23.1.2013 § 28 päättänyt liitteenä olevan ehdotuksen mukaisten rakentamattomien omakotitonttien luovuttamisesta tarjousperusteisesti korkeimman tarjouksen tehneelle joko myymällä tai vuokraamalla. Tarjousperusteisesti luovutettavana oli 14 rakentamatonta omakotitonttia.

Tarjousten jättöaikaan 2.4.2013 mennessä tarjouksia saatiin kaikkiaan 10 tarjoajalta. Yksi tarjoaja veti tarjouksensa pois jaon aikana. Kaksi tonttia jäi kokonaan ilman tarjouksia ja kuusi tonttia jäi jakamatta mieluisampien tonttien ja lapsiperhevalinnan vuoksi. Kaikkiaan jakamatta jäi kahdeksan tarjousperusteista tonttia.

Sama taho sai tehdä tarjouksen vaikka kaikista tonteista merkitsemällä niihin ensisijaisuusjärjestyksen, kuitenkin tarjousmenettelyllä voidaan luovuttaa samalle taholle vain yksi tontti. Vuokratarjous hyväksyttiin ainoastaan luonnollisilta henkilöiltä.

Liitteenä olevaan listaan on merkitty tonteittain ko. tonttia tarjonneet, kunkin tarjoajan mieluisuusjärjestys ko. tontille, tarjottu kauppahinta ja/tai perusvuosivuokra sekä vuokrasta 4 %:n mukaan laskettu pääoma-arvo ja pääoma-arvo neliömetriä kohti.

Listaan on tummennettu korkeimman "voimassa olevan" tarjouksen tehnyt ottaen huomioon tarjoajan tonteille asettama mieluisuusjärjestys ja ettei kukaan tarjoajista voi saada yhtä useampaa tonttia. Lisäksi on tummennettu tontin luovutusmuotoa osoittavasti joko kauppahinta tai vuokrattaessa perusvuosivuokra. Poikkeuksena tähän, tontin Toijainen-17-8 (853-153-17-8) saajat valitsivat tämän em. tontin lapsiperhetontti valintana ja he olisivat myöhemmin tulleen peruutuksen vuoksi saaneet myös itsellään paremmalla sijalla olleen tontin Toijainen-17-5 (853-153-17-5), mutta he pysyivät alkuperäisessä valinnassaan, joten tontti Toijainen-17-5 meni tontista seuraavaksi korkeimman tarjouksen tehneelle.

Hyväksyttyjen tarjousten tehneiltä kaupunki perii käsirahana 650 euroa, joka hyvitetään myöhemmin kauppahinnassa tai vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä ilmoitetulle pankkitilille. Mikäli tarjoaja peruuttaa tarjouksensa, niin korvauksena luovutuksesta vetäytymisestä hän menettää käsirahan 650 euroa.

Tarjousperusteisesti myytävien tai vuokrattavien tonttien pääoma-arvo yhteensä on 278.652,50 euroa.

Myynti- ja vuokrausehtoina noudatetaan luovutusmuodosta riippuen joko kiinteistölautakunnan hyväksymiä yleisiä myynti- tai vuokrausehtoja täydennettynä mahdollisilla tonttikohtaisilla ehdoilla.

Liite 1Tonttitarjousten yhteenveto (jaetaan kokouksessa pöydälle)

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- liitteen 1 mukaiset rakentamattomat omakotitontit luovutetaan tarjouspyynnössä ja edellä olevassa kirjelmässä esitetyin periaattein korkeimman "voimassa olevan" tarjouksen tehneelle noudattaen kiinteistölautakunnan hyväksymiä yleisiä myynti- tai vuokrausehtoja täydennettynä tarvittaessa tonttikohtaisilla ehdoilla;

- kunkin tontin osalta päätös tehdään erikseen; sekä

- muut tarjoukset hylätään.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aohakijat