Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta16317.04.20139

12542-2012 (665)

Saaronniemen leirintäalueen kosteikon, koirapuiston ja koirien uimarannan yleissuunnitelma (Ruissalo)

Tiivistelmä:

Suunnitelma koirapuistosta ja leirintäalueen hulevesien viivyttämiseen tarkoitetusta kosteikosta sekä koirien uimarannan kunnostamisesta.

Kilajk § 163

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö Johanna Salmela 9.4.2013:

Suunnitelman lähtökohtana on ollut koirapuiston rakentaminen Saaronniemen leirintäalueelle Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksen 10.11.2010/§ 609 mukaisesti. Samassa yhteydessä on sovittu suunniteltavaksi leirintäalueelta tulevien hulevesien käsittelyyn tarkoitettu kosteikko ja mahdollisesti myöhemmin toteutettava olemassa olevan epävirallisen koirien uimarannan ja sinne johtavan polun kunnostaminen.

Suunnitelmassa minigolfradan viereiseltä rantaniittyalueelta puretaan vanha huonokuntoinen grillipaikka ja rakennetaan 2450 m2 koira-aitaus. Niittyalue aidataan ja katetaan murskeella. Aitaus jaetaan keskeltä kahtia, pienten ja isojen koirien osastoiksi. Olevaa puustoa säilytetään, aitauksen ja minigolfradan väliin istutetaan pensasaita. Kumpaankin osastoon sijoitetaan selkänojallisia penkkejä ja jätesäiliöt. Koirille tuodaan virikkeeksi luonnonkiviä ja puunrunkoja. Koira-aitauksen ja merenrannan väliin, laskuojan varteen, rakennetaan 500 m2 kosteikkoallas, jossa viivyttämällä puhdistetaan viereiseltä asuntovaunu- ja teltta-alueilta tulevia hulevesiä. Olevalle koirien uimarannalle vievä polku haketetaan. Hiekkaranta siistitään ja peitetään uudella hiekkakerroksella. Rantavedessä olevat kivenlohkareet siirretään sivuun ja pohja peitetään murskeella.

Ympäristönsuojelutoimiston mukaan suunnitelman toteuttaminen ei vaikeuta alueen luonnonsuojelullisia tavoitteita.

Suunnitelmaehdotus on ollut nähtävillä 26.11-10.12.2012. Suunnitelmasta ei ole jätetty muistutuksia.

Liite 1Saaronniemen leirintäalueen kosteikon, koirapuiston ja koirien uimarannan yleissuunnitelma W 3231 027

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Saaronniemen leirintäalueen kosteikkoa, koirapuistoa ja koirien uimarantaa koskevan yleissuunnitelman W 3231 027 MRA:n 46 §:n mukaisena suunnitelmana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tiedYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 163
Liite 1:Saaronniemen leirintäalueen kosteikon, koirapuiston ja koirien uimarannan yleissuunnitelma W 3231 027