Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta13027.03.20131

3655-2013 (065, 645)

Turun kaupunginteatterin peruskorjauksen suunnittelijavalintojen kriteerien hyväksyminen

Tiivistelmä:

Turun kaupunginteatterin peruskorjauksen suunnittelutyö on arkkitehtisuunnittelun osalta käynnissä. Jotta hanke saadaan etenemään, on muut suunnittelun osa-alueet kilpailutettava. Muita tarvittavia suunnittelijoita ovat rakennesuunnittelija, geosuunnittelija, lvi-suunnittelija (sisältää sprinklersuunnittelun), automaatiosuunnittelija, sähkösuunnittelija, akustiikkasuunnittelija sekä esitys/teatteritekniikkaan liittyvät mekaniikkasuunnittelija, valosuunnittelija, äänisuunnittelija (sisältää kuvasuunnittelun).

Kilajk § 130

Tilapalvelut, Anne Antola 25.3.2013:

Turun kaupunginteatterin peruskorjauksen suunnittelutyö on arkkitehtisuunnittelun osalta käynnissä. Jotta hanke saadaan etenemään, on muut suunnittelun osa-alueet kilpailutettava. Muita tarvittavia suunnittelijoita ovat rakennesuunnittelija, geosuunnittelija, lvi-suunnittelija (sisältää sprinklersuunnittelun), automaatiosuunnittelija, sähkösuunnittelija, akustiikkasuunnittelija sekä teatteritekniikkaan liittyvät mekaniikkasuunnittelija, valosuunnittelija, äänisuunnittelija (sisältää kuvasuunnittelun).

Kaikille suunnittelijoille asetetaan tietyt minimikriteerit, jotka tulee täyttää päästäkseen mukaan tarjousvertailuun.

Vastuusuunnittelijalla pitää olla suunnittelukokemusta suunnittelualoittain teatterin, konserttitalon tai muun vastaavan isohkon esitysrakennuksen ja siihen liittyvien oheistilojen suunnittelusta (uudisrakennus tai peruskorjauskohde, useampi kuin 1 näyttämö). Geosuunnittelussa ei vaadita nimenomaan esitysrakennusta referenssiksi, koska rakennuksen käyttötarkoituksella ei ole vastaavaa merkitystä kyseisellä suunnittelualalla. Sen sijaan vaaditaan referenssi pohjarakennusolosuhteiltaan vaativan uudisrakennuksen suunnittelusta.

Referenssikohteen pinta-alan tulee olla kaikkien suunnittelualojen osalta vähintään 3000 m2. Kullakin suunnittelutoimistolla tulee olla esittää lisäksi referenssi kohteesta, joka on tehty mallintamalla.

Referenssikohteen tulee olla toteutettu tai rakenteilla/urakkalaskennassa. Referenssikohteet eivät saa olla 3 vuotta vanhempia, lasketaan kohteiden valmistumisesta.

Suunnittelutoimistolla tulee olla toteutuneesta suunnittelukohteestaan kyseisen hankkeen tilaajan kirjallinen suositus julkisen rakennushankkeen ao. suunnittelualan onnistuneesta suunnittelutehtävän suorittamisesta.

Vastuusuunnittelijalla tulee olla nimetty pätevä varahenkilö. Myös varahenkilön tulee täyttää minimivaatimukset kokemuksen ja pätevyyden osalta. Vastuusuunnittelijoiden kelpoisuus on tässä suunnittelutehtävässä arvioitu luokkaan AA (ARK, RAK, LVI, GEO). Sähkösuunnittelijalla tulee olla vähintään NSS ry: n pätevyysvaatimusten mukainen A-luokan pätevyys.  Kullakin vastuusuunnittelijalla tulee olla vähintään 10 vuoden suunnittelukokemus kyseisen suunnittelualan suunnittelutehtävistä Suomessa (RAK, LVIA, SÄH, GEO). Esitystekniikan suunnittelussa (VALO, ÄÄNI) vaaditaan teatteritaiteen maisterin tutkinto (TEAK/VÄS) tai soveltuvan alan insinöörikoulutus ja tutkinnon jälkeen kymmenen vuotta äänijärjestelmien suunnittelukokemusta. Myös henkilö, jolla on vähintään viidentoista vuoden suunnittelukokemus esitystilojen valo/äänijärjestelmistä, katsotaan päteväksi. Mekaniikan suunnittelussa vaaditaan soveltuvan alan insinöörikoulutus ja tutkinnon jälkeen kymmenen vuotta mekaniikkajärjestelmien suunnittelukokemusta.

Tarjouksen antavalla suunnittelutoimistolla tulee olla riittävä määrä suunnittelijoita palkkalistoillaan. Mikäli käytetään alihankintaa tulee kyseinen alihankkija hyväksyttää tilaajalla ja toimittaa kaikki vastaavat todistukset ja selvitykset kuin tarjoajalta itseltään vaaditaan. Myös päteyys/referenssivaatimukset ovat samat.

Tarjoajalla tulee olla voimassa oleva toiminnan vastuuvakuutus. Valitun suunnittelijan tulee sitoutua ottamaan työlle kohdekohtainen vastuuvakuutus, jonka suuruus on 500 000 euroa ja joka kattaa tässä työssä tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Jos tarjoajalla on ulkomaalainen tutkinto, hänen on toimitettava opetusministeriön lausunto tutkinnon vastaavuudesta Suomessa.

Tarjoajien tulee tuntea Suomen rakentamismääräykset.

Hankkeen työkieli on suomi. Kaikki asiakirjat tullaan laatimaan ainoastaan suomen kielellä. Ulkomaalaisen suunnittelijan tulee liittää tarjoukseen todistus Suomen valtiohallinnon kielitutkinnon suorittamisesta suomenkielestä tai vastaava todistus suomenkielen hyvästä kirjallisesta ja suullisesta osaamisesta, todistus ei saa olla kymmentä vuotta vanhempi. Lisäksi hanke edellyttää erinomaista oman teknisen alan sanaston ja kielen hallintaa, josta ulkomaalaisen suunnittelijan on toimitettava selvitys. Ulkomaisella suunnittelutoimistolla edellytetään olevan suomalainen asiamies hankkeen sujuvuuden takaamiseksi.

Tarjoajien ja niiden taustakonsernien luottokelpoisuusluokituksen tulee olla Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -suosituksen mukaan vähintään A+ tai vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunnon mukaan vähintään tätä vastaava.

Tarjoukseen on liitettävä Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa-yritysraportti tai muu luottotietolaitoksen (ei pankin) lausunto.

Suunnittelijanvalinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa. Päästäkseen mukaan hintavertailuun on tarjoajan täytettävä edellä mainitut minimikriteerit.

Hankinnoista ilmoitetaan julkisten hankintojen ilmoituskanavassa Hilmassa EU- kynnysarvon ylittävänä sekä Turun kaupungin nettisivuilla avoimissa tarjouspyynnöissä.

Tarjouksen yhteydessä tulee toimittaa allekirjoituksella vahvistettu valaehtoinen vakuutus, että tarjouskilpailuun osallistuva yritys täyttää tilaajavastuulain (1233/06) edellytykset, yrityksen vastuuhenkilöitä ei ole määrätty liiketoimintakieltoon ja että sillä on hallussaan alla mainitut selvitykset ja ne ovat ajantasaisia eikä niissä ole moitittavaa (esim. veroja maksamatta ilman, että on maksusuunnitelma):

·        selvitys siitä, että yritys on merkitty ennakkoperintärekisteriin

·        selvitys siitä, että yritys on merkitty työnantajarekisteriin

·        selvitys siitä, että yritys on merkitty arvonlisäverovelvollisten rekisteriin

·        selvitys tapaturmavakuutuksen ottamisesta

·        kaupparekisteriote

·        todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus ja selvitys ko. velkaa koskevasta maksusuunnitelmasta

·        todistus eläkevakuutuksen ottamisesta ja maksujen suorittamisesta tai selvitys erääntyneitä eläkevakuutusmaksuja koskevasta maksusopimuksesta

·        selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta, (työssä on noudatettava niitä vähimmäisehtoja, joita Suomen lain ja työehtosopimusmääräysten mukaan on noudatettava samanlaatuisessa työssä)

·        selvitys työterveyshuollon järjestämisestä sekä ulkomaisen toimijan VAT-numero ilmoitettava.

Valituksi tulevan yrityksen tulee toimittaa yllämainitut selvitykset tilaajalle ennen sopimuksen allekirjoittamista. Todistukset eivät saa olla 3 kk vanhempia.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää että Turun kaupunginteatterin peruskorjauksen rakenne-, geo-, LVI- (sisältää sprinklersuunnittelun), automaatio-, akustiikka-, sähkösuunnittelijan sekä esitystekniikan suunnittelijoiden mekaniikkasuunnittelun, valosuunnittelun ja äänisuunnittelun (sisältää kuvasuunnittelun) hankinta voidaan käynnistää edellä kuvatuin taloudellisin ja teknisin minimivaatimuksin ja että hankinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut