KAUPPAKIRJA

 

MYYJÄ:

Heikkilä Tapio Antero

OSTAJA:

Turun kaupunki

Y -tunnus 0204819-8

c/o Kiinteistöliikelaitos

os. Puutarhakatu 1 (PL 355) 20100 TURKU

KAUPAN KOHDE:

Turun kaupungissa olevan tontin Peltola-13-7 (853-33-13-7) määräala, pinta-ala noin 12.645 m2. Myyjälle jäävän kantakiinteistön pinta-alaksi on sovittu tasan 4.000 m2.

Alue on kartan M4/ 3.1.2013 mukainen. Alue on kasvihuonetuotannossa käytetyn tontin lounaisosa. Alueella olevat kasvihuonerakennukset ja laitteet eivät kuulu kauppaan, ja ne poistetaan kokonaisuudessaan myyjän toimesta. Alueen maaperän puhtaudesta tehdään tarvittava selvitys.

 

KAUPPAHINTA:

Neljäsataaneljäkymmentätuhatta (440.000) euroa

MUUT EHDOT :

 

1. Kauppahinnan suorittaminen

 

Kauppahinta maksetaan heti, mikä kuitataan suoritetuksi kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2. Sopimukset ja hallintaoikeudet


Myyjä ilmoittaa, että luovutettavaan alueeseen ei kohdistu mitään ulkopuolisia oikeuksia.

 

Myyjä ilmoittaa, että myytävän määräalan alueella on tontin rakennusten hulevesien johtamiseen liittyvää putkiverkostoa. Ostaja hyväksyy putkiston olemassaolon, ja huomioi ostettavan alueen jatkokäytön yhteydessä, että alueen pintavedet johdetaan Peltolan koulutalon tonttia palvelevaan hulevesiverkostoon.

 

3. Omistus- ja hallintaoikeus


Alueen omistusoikeus siirtyy heti. Myyjät pidättävät alueen hallintaoikeuden enintään 31.12.2013 saakka kohdassa 8. mainittujen velvoitteiden täyttämiseksi.

 

Ennen hallinnan päättymistä alueella pidetään osapuolten yhteinen katselmus alueen kuntoisuuden toteamiseksi.

 

4. Liittymät

Kohteessa olevat tekniset liittymät (vesihuolto, sähkö ym.) kohdistuvat myyjän omistukseen jäävään tontinosaan.

 

5. Aluerajaus ja kaavatilanne


Kaupan kohde on asemakaavan 23/1952 viljelyskorttelialuetta, joka rajoittuu alueen muihin työpaikkatontteihin sekä kaupungin omistamaan tonttiin Peltola-13-23 (ammatti-instituutin Peltolan koulutalon tontti).

 

6. Rasitukset ja asiakirjat


Kohde luovutetaan vapaana kiinteistöä rasittavista kiinnityksis­tä, rasituksista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on sovittu. Myy vastaa kohteeseen vahvistettujen kiinnitysten järjestelemisestä siten, että luovutettava alue vapautuu ko. kiinnityksistä.

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin lainhuutotodistukseen, rasitustodistukseen ja kiinteistörekisteriotteeseen.

 

7. Saannon laillistaminen


Ostaja vastaa kustannuksellaan lainhuudon hakemisesta ja tarvittavista kiinteistönmuodostamistoimenpiteistä.

 

8. Ilmoitus alueen käytöstä ja rakennusten purkaminen


Myyjä il­moit­taa ympäristönsuojelulain 104 §:n mukaisesti, että kohdetta on käytetty kasvihuoneviljelytarkoitukseen. Myyjä vastaa kustannuksellaan tarvittavista maaperän puhdistamiskustannuksista viranomaismääräysten edellyttämällä tavalla ja toimittaa hallinta-aikansa kuluessa ostajalle selvityksen, joka osoittaa alueen teollisuusaluekäyttöä vastaavalla tavalla puhdistetuksi.

 

Myyjä vastaa kustannuksellaan luovutettavalla alueella olevien rakennusten ja laitteiden purkamisesta hallinta-aikansa kuluessa. Purkamiseen liittyvästä lupa- tai ilmoitusmenettelystä vastaa myyjä.

 

9. Verot ja maksut


Kiinteistöverosta kaupantekovuodelta vastaa myyjä. Muista koh­tee­seen koh­dis­tu­vis­ta ve­rois­ta ja mak­suis­ta vastaa myyjä omistuk­sen vaihtumiseen asti ja siitä eteen­päin osta­ja.

 

10. Irtain omaisuus


Kauppaan ei sisälly irtainta eikä sellai­sen luo­vut­tamisesta ole muutakaan sopimusta.

 

11. Ehtojen kattavuus


Tämän kaupan kaikki ehdot on otettu tähän kauppakirjaan.                        

 

Allekirjoitukset

 

      Kaupanvahvistajan todistus