Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta7906.03.20137

2477-2013 (662)

Lainvoimaisella asemakaava-alueella olevan Paattistentien kadunpitopäätös

Tiivistelmä:

Moision lainvoimaisella asemakaava-alueella olevan Paattistentien maantieosuus on asemakaavassa osoitettu kaduksi. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan maantie, joka on asemakaavassa osoitettu kaduksi, muuttuu kaduksi kunnan tekemällä kadunpitopäätöksellä. Johtokunnalle ehdotetaan kadunpitopäätöksen tekemistä ja kunnossapitoluokan päättämistä.

Kilajk § 79

Infrapalvelut, Eila Kesti 26.2.2013:

Paattistentie (väli Tampereen valtatien rampit – Lepissuontie) on Moision 7.6.1994 vahvistetussa asemakaavassa osoitettu kaduksi. Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 86a §) mukaan maantie, joka on asemakaavassa osoitettu kaduksi, muuttuu kunnan tekemällä kadunpitopäätöksellä kaduksi. Maantie lakkaa kadunpitopäätöksen tultua voimaan ja maantien tiealue siirtyy samalla kunnan omistukseen.

Kyseessä oleva tieosuus on ollut jo vuosia kaupungin hallinnassa ja hoidossa, mutta siitä ei ole tehty kadunpitopäätöstä omistuksen siirtämiseksi kaupungille. Maantieosuuden hallinnollinen muutos on valmisteltu yhteistyössä Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (Ely-keskus) kanssa. Valmistelussa on otettu huomioon asemakaavan mukaisen maankäytön ja katuverkon toteutuminen sekä liikenneväylien kunnossapidon vaatimukset tarkoituksenmukaisina kokonaisuuksina.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta vahvisti 17.2.2010 ajoratojen ja kevyen liikenteen väylien kunnossapitoluokitukset Turun kaupungin alueella. Päätöksen mukaisilla periaatteilla Paattistentien (vilkasliikenteinen kokoojakatu) kunnossapito tulisi hoitaa kunnossapitoluokan I mukaisesti.

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:  

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- tehdä kadunpitopäätöksen Paattistentiestä (väli Tampereen valtatien rampit – Lepissuontie) Moision 7.6.1994 vahvistetun asemakaavan kohdalla; sekä

- että Paattistien ajoradan kunnosta huolehditaan kunnossapitoluokan I mukaisesti.

Samalla johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian kohdalta tarkastetaan heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKo. alueen kiinteistöt
tpvKiinteistöliikelaitos, katu- ja viheralueet