Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta6127.02.20136

2199-2013 (642)

Rakennetun kohteen myyminen avoimella neuvottelumenettelyllä "Kärsämäen päiväkoti" (Kärsämäki) 853-84-4-28, Kärsämäentie 48

Tiivistelmä:

Aloitetaan toimenpiteet osoitteessa Kärsämäentie 48 sijaitsevan rakennetun kiinteistön myymiseksi kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä.

Kilajk § 61

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, Essi Korpela 14.2.2013

Osoitteessa Kärsämäentie 48 sijaitsee Turun kaupungin omistama puutalorakennus ja yksi talousrakennus sekä katos, joiden hallinta siirtyi vuonna 2010 Tilaliikelaitokselta Kiinteistöliikelaitokselle. Kiinteistö on alun perin rakennettu päiväkotikiinteistöksi. Kiinteistö ei ole enää tarpeellinen kaupungin omassa käytössä.

Kiinteistöllä 853-84-4-28 sijaitsee kolme Turun kaupungin omistuksessa olevaa rakennusta. Vuonna 1944 rakennettu kaksikerroksinen ja noin 240 k-m² suuruinen päiväkotirakennus on hirsirakenteinen ja julkisivu on lautaverhoiltu. Rakennuksen alapohja on betonilaattaa ja yläpohja puurakenteinen. Lisäksi tontilla sijaitsee puurakenteinen talousrakennus ja autokatos. Turun museokeskus on antanut lausunnon vuonna 1944 rakennutusta rakennuksesta. Sen mukaan Kärsämäen kirjasto- ja lastenseimitalolla on sivistys- ja kulttuurihistoriallista arvoa oman aikansa monitoimitalona. Rakennus tulee säilyttää ja kunnostaa alkuperäistä tyyliä ja materiaaleja kunnioittaen. Rakennuksiin on tehty RS15-kuntotarkastus 18.5.2011. Raportin arvioiden mukaan rakennukset ovat kuntoluokaltaan välttävässä kunnossa.

Rakennukset sijaitsevat tontilla 853-84-4-28, jonka pinta-ala on 816 m². Kohde on osoitettu kartalla M 38 / 19.2.2013. Yleiskaavassa alue on osoitettu pientalovaltaiseksi asuinalueeksi (AP). Alueella on voimassa oleva asemakaava ja tontti sijaitsee yleisten rakennusten korttelialueella (Y). Kohteen myynnin jälkeen ostaja voi hakea kustannuksellaan poikkeamista asemakaavasta.

Kohteen muuttuvasta käyttötarkoituksesta johtuen kohteen myyntimenettelyksi soveltuu kaksivaiheinen avoin neuvottelumenettely, jossa ensin ilmoittautumismenettelyllä haetaan kiinteistön ostamisesta kiinnostuneita tahoja, joiden joukosta valitaan enintään kolme (3) tahoa jatkoneuvotteluihin.

Kohteen myynti voidaan hoitaa yhteistyössä Catella Property Oy:n kanssa, jolloin kohteen myynnistä tehdään toimeksianto Catella Property Oy:n kanssa Kiinteistöliikelaitoksen ja Catella Property Oy:n välisen puitesopimuksen mukaisin ehdoin. Puitesopimuksen mukaan kiinteistövälityksen palkkio on 2 % kohteen arvosta.

Liite 1Sijainti- ja kohdekartta

Karttalinkki

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- rakennettu kiinteistö ”Kärsämäen päiväkoti” (Kärsämäentie 48, 853-84-4-28) myydään kaksivaiheisella avoimella neuvottelumenettelyllä siten, että ensin haetaan kiinteistön ostamisesta kiinnostuneita tahoja ilmoittautumismenettelyllä, joiden joukosta valitaan enintään kolme (3) tahoa jatkoneuvotteluihin;

- varsinainen myyntiesitys ja -päätös tehdään jatkoneuvotteluihin perustuen; sekä

- kohteen myynnistä tehdään toimeksianto Catella Property Oy:n kanssa puitesopimuksen mukaisin ehdoin, jonka mukaan kiinteistövälityksen palkkio on 2 % kohteen arvosta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedCatella Property Oy
tpvKiinteistöliikelaitos, kiinteän omaisuuden kehittäminen


Liitteet:

Kilajk § 61
Liite 1:Sijainti- ja kohdekartta