Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta3020.02.20135

1918-2013 (010)

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan toimivaltaan kuuluvien kiinteää omaisuutta koskevien sopimusten ja sitoumusten allekirjoittaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 17.12.2012 § 252 koko kaupunkia koskevaan hallinnonjärjestämispäätökseen liittyen uudet johtosäännöt sekä hallintosäännön. Kiinteää omaisuutta koskevien sopimusten ja sitoumusten allekirjoittamisvaltuus tulee päivittää muutosta vastaavasti.

Kilajk § 30

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 12.2.2013:

Kiinteää omaisuutta koskevat sopimukset ja sitoumukset edellyttävät pääsääntöisesti kirjaamista siltä maanmittaustoimistolta, jonka alueella kiinteistö sijaitsee. Tätä tarkoitusta varten kaupungin puolelta tulee osoittaa nimenkirjoitusoikeus, mikä johdetaan monista kaupungin eri päätöksistä ja säännöistä.

Kiinteistötoimialan johtosäännön 2 §:n mukaan johtokunta vastaa Turun kaupungin kiinteän ja rakennetun omaisuuden hallinnasta ja kehittämisestä sekä tarjoaa toimintaympäristöjä ja toimitiloja. Kaupunginvaltuusto on määritellyt nämä valtuudet 17.12.2012 § 252 hallintosäännön 30 ja 32 §:ssä sekä yleiset periaatteet 5.10.2009 § 219 asunto- ja maankäyttöohjelmassa vuosille 2009-2013. Hallintosäännön 23 §:n nojalla johtokunta voi edelleen delegoida toimivaltaansa toimialajohtajalle tai alaiselleen toimielimelle tai viranhaltijalle.

Hallintosäännön 70 §:n mukaan johtokunnan päätökseen perustuvat sopimukset ja sitoumukset allekirjoittaa toimialajohtaja ja varmentaa johtokunnan sihteeri, ellei toimielin ole yksittäistapauksessa valtuuttanut toisia henkilöitä. Viranhaltijan päätökseen perustuvat sopimukset ja sitoumukset allekirjoittaa päätöksen tehnyt viranhaltija, ellei hän ole yksittäistapauksessa valtuuttanut toista henkilöä.

Kiinteistöliikelaitoksen hallinnon päätöksenteon tuki -yksikkö huolehtii muun ohella keskitetysti johtokunnan ja viranhaltijoiden päätöksiin perustuvien kiinteän omaisuuden hankintaa ja luovutusta koskevien päätösten täytäntöönpanosta.

Edellä lausutun johdosta on ollut tarkoituksenmukaisinta, että mainittujen yksittäisten päätösten ja säännösten sijasta kirjaamisviranomaista varten on tehty erillinen täytäntöönpanopäätös sopimusten allekirjoittamiseen oikeutetuista ja päätös on toimitettu tiedoksi kirjaamisviranomaiselle. Edellinen päätös on tehty Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa 1.2.2012 § 28.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että sen toimivaltaan kuuluvat kiinteää omaisuutta koskevat sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat allekirjoittaa johtokunnan ja Kiinteistöliikelaitoksen puolesta

- toimialajohtaja Jouko Turto

- hallintojohtaja Jari Lehmussaari

- kiinteistökehityspalvelujenjohtaja Petri Liski tai

- maanhankintapäällikkö Ilkka Uusi-Uola

  ja varmentaa

- johtokunnan sihteeri kaupunginsihteeri Pia Bergström

- johtokunnan sihteerin 1. sijaisena lakimies Pauliina Ahlas tai

- johtokunnan sihteerin 2. sijaisena hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAhlas Pauliina
aoBergström Pia
aoLehmussaari Jari
aoLiski Petri
aoTurto Jouko
aoUusi-Uola Ilkka