Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta3120.02.20136

1914-2013 (014)

Turun kaupungin edustaminen tuomioistuimissa, virastoissa ja muissa viranomaisissa Turun Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan toimivaltaan kuuluvissa asioissa

Tiivistelmä:

Johto- ja lautakunnat ovat vahvistaneet kalenterivuosittain valtuuden edustaa kaupunkia tuomioistuimissa, virastoissa ja muissa viranomaisissa johto- ja lautakuntien toimivaltaan kuuluvissa asioissa.

Kilajk § 31

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 12.2.2013:

Kaupunginvaltuusto on 17.12.2012 § 252 vahvistanut Turun kiinteistötoimialan uuden johtosäännön, joka astui voimaan 1.1.2013. Johtosäännön 2 §:n mukaan Kiinteistötoimiala vastaa Turun kaupungin kiinteän ja rakennetun omaisuuden hallinnasta ja kehittämisestä sekä tarjoaa toimintaympäristöjä ja toimitiloja. Edelleen kaupunginvaltuusto on vahvistanut edellä mainitun päätöksen yhteydessä koko kaupungin hallintoa koskevan hallintosäännön, jonka 24 §:n 2 momentin 1. - kohdan mukaan Kiinteistötoimialan toimialajohtaja käyttää kaupungin puhevaltaa toimialalla siltä osin, kun se ei kuulu lauta- tai johtokunnan tehtäviin.

Noudatetun käytännön ja Varsinais-Suomen käräjäoikeuden suosituksen mukaan valtuus edustaa kaupunkia tuomioistuimissa, virastoissa ja muissa viranomaisissa on annettu kalenterivuodeksi kerrallaan. Kiinteistötoimialaa ovat edustaneet toimialan lakimiehet. Uudessa toimintamallissa valtuus tulisi antaa myös toimialan kaupunginsihteerille, joka toimii johtokunnan sihteerinä sekä konsernihallinnon matriisipalveluihin siirtyneille toimialan lakimiehille. Maaoikeuden toimivaltaan kuuluvissa asioissa kaupunkia ovat edustaneet maanhankintapäällikkö, kaupungingeodeetti ja kiinteistöinsinööri ja nyt vahvistetussa uudessa toimintamallissa valtuus tulisi antaa kiinteistönmuodostusjohtajalle ja maanhankintapäällikölle.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää oikeuttaa seuraavat Turun kaupungin viranhaltijat edustamaan Turun kaupunkia tuomioistuimissa, virastoissa ja muissa viranomaisissa Turun Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan toimivaltaan kuuluvissa asioissa:

Konsernihallinto

- kaupunginsihteeri Pia Bergström

- lakimies Pauliina Ahlas ja

- lakimies Riikka Lehtimäki

Turun Kiinteistöliikelaitos

- hallintojohtaja Jari Lehmussaari

- kiinteistölakimies Esa Mettälä

- kiinteistönmuodostusjohtaja Laura Suurjärvi ja

- maanhankintapäällikkö Ilkka Uusi-Uola.

Tämä valtuus on voimassa niin kauan kuin edellä mainitut viranhaltijat toimivat mainituissa tehtävissä, tällä päätöksellä kuitenkin enintään 31.12.2013 saakka.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAhlas Pauliina
aoBergström Pia
aoLehmussaari Jari
aoLehtimäki Riikka
aoMettälä Esa
aoSuurjärvi Laura
aoUusi-Uola Ilkka