Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta506.02.20132

1591-2013 (010)

Kiinteistötoimialan viranhaltijoiden puhe- ja läsnäolo-oikeus Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan kokouksissa

Tiivistelmä:

Johtokunnalle esitetään, että kiinteistötoimialan tulosalueiden ja matriisien johtajilla on kutsuttaessa läsnäolo- ja puheoikeus johtokunnan kokouksissa.

Kilajk § 5

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 5.2.2013:

Hallintosäännön 11 §:n mukaan toimielimen (johtokunnan) kokouksissa on jäsenten lisäksi puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavilla henkilöillä:

Hallintosäännön 24 §:n 4 – kohdan mukaan toimialajohtajan tehtävä on esitellä asiat johtokunnassa. Tarkoituksena on, että toimialajohtaja ei delegoi esittelyoikeutta, vaan toimii kaikissa asioissa johtokunnan esittelijänä. Kiinteistötoimialan johtosäännössä ei ole mainintaa toimialan virkamiesten läsnäolo- tai puheoikeudesta johtokunnan kokouksissa.

Johtokunnan tiedonsaannin ja päätöksenteon kannalta on perusteltua, että tulosalueiden ja matriisien johtajat osallistuvat johtokunnan kokouksiin kutsuttaessa ja voivat tällöin käyttää siellä puheoikeutta.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että johtokunnan kokouksissa on kutsuttaessa puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavilla kiinteistötoimialan viranhaltijoilla:

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Esittelijä täydensi ehdotusta hallintojohtaja Jari Lehmussaaren läsnäolo- ja puheoikeudella.