Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta2006.02.20136

5121-2007 (613, 627)

Asemakaavamuutosehdotus 17/2007 "Hirvensalon Koulu" Moikoisten (51) ja Lauttarannan (52) kaupunginosiin, os. Sorronkatu, Syvälahdentie, Vanha Kakskerrantie

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen lausunto koskien asemakaavamuutosehdotusta 17/2007.

Kilajk § 20

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, Matti Kotiniemi, 28.1.2013:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavamuutosehdotusta. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Hirvensalon yhtenäiskoulun sijoittaminen Hirvensalon Lauttarannan Syvälahteen.

Asemakaavamuutos koskee Turun kaupungin Moikoisten ja Lauttarannan kaupunginosissa sijaitsevaa Vanhan Kakskerrantien, Syvälahdentien ja Sorronkadun ympäristössä olevaa ns. Syvälahden peltoaluetta. Alue on ympäristöministeriön 22.1.2001 vahvistamassa Hirvensalon osayleiskaavassa 2020 merkitty suurelta osin julkisten ja yksityisten palvelujen PA-1-alueeksi. Valmisteilla olevassa Hirvensalon osayleiskaavan tarkistuksessa (13/2007) alue on kaavaluonnoksessa merkitty koulurakennuksen tontin osalta keskustatoimintojen (C-1) alueeksi. Suunniteltu koulurakennuksen tontti on tällä hetkellä voimassa olevassa asemakaavassa 27/1958 merkitty urheilualueeksi (UR), pysäköintiin varatuksi katualueeksi (Kpy) ja yleishyödyllistä rakennusta varten kaavoitetuksi alueeksi (YH).

Kiinteistöliikelaitoksen Infrapalvelut-tulosalue esittää seuraavaa lausuntonaan:

-Honkaistenrannantien risteyksessä on muuntamorakennus. Tälle on osoitettava paikka kaavaehdotuksessa.

-Katualueiden suhteen Syvälahdentie päättyy ehdotuksessa kaavarajalle. Kadun päähän tulee osoittaa kaavassa kääntöpaikka, vaikka katu jatkuisikin kaavarajalta eteenpäin joskus tulevaisuudessa. Lisäksi mikäli yhteys Golf-kentälle ajatellaan hoidettavan olemassa olevaa yhteyttä pitkin, tulee Navettapolulle merkitä ajoyhteys. Toisekseen Sorronkatu on ehdotuksessa suunniteltu liian pitkäksi. Katu tulisi suunnitella päättyväksi tontin Lauttaranta-3-1 kohdalla.

-Vanhalle Kakskerrantielle on osoitettu ”istutettava/täydennettävä puurivi”. Koska kadun pinta nousee huomattavasti nykytasostaan, ei olemassa olevaa puustoa ole mahdollista säilyttää. Kaavaan tulisi korjata merkinnäksi ”istutettava puurivi”.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavamuutosehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Asemakaavamuutosehdotus, kaavaselostus ja tilastolomake

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle selostustekstin mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.