Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta1609.01.20131

2974-2010 (613, 627)

Asemakaavanmuutosehdotus (Räntämäki) 91-62 ja Tavastinkentän virkistysalue "Tavastinkenttä" (12/2011)

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen lausunto koskien asemakaavamuutosehdotusta 12/2011

Kilajk § 16

Tonttipalvelut, Matti Kotiniemi, 2.1.2013:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavamuutosehdotusta. Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on muuttaa alueen nykyinen käyttötarkoitus enemmän kysyntää vastaavaksi osalla muutosaluetta, sekä osoittaa alueella oleva puistoalue (VP) alueelle paremmin soveltuvaan käyttöön.

Asemakaavamuutos koskee Turun kaupungin Räntämäen kaupunginosan korttelia 62. Muutosalue rajoittuu Emmauksenkatuun, Siutlankatuun, Niuskalankatuun, Koroistenkaareen ja Maunu Tavastin katuun. Kaupunginvaltuuston 18.6.2001 hyväksymässä oikeusvaikutteisessa Turun yleiskaavassa 2020 suunnittelualue on osoitettu palvelujen ja hallinnon alueeksi (PK). Alueella voimassa oleva asemakaava 30/1987 on vahvistettu 28.3.1990 ja siinä alue on osoitettu liikerakennusten (KL), urheilutoimintaa palvelevien rakennusten (YU) ja ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten (TY) korttelialueiksi sekä puistoalueeksi (VP).

Kiinteistöliikelaitoksen Katu- ja Viheralueet esittää näkemyksenään, että kaavassa tulisi esittää Emmauksenkujalta Koroistenkaarelle kortteleiden KTY-1 ja YU-1 rajalle n. 8m leveä puistokaista tai muu vastaava, jota pitkin olisi mahdollista toteuttaa tarvittaessa hulevesiviemäri sekä tulvareitti.

Lisäksi Kiinteistöliikelaitos esittää huolensa siitä, että Turun Seudun Veden raakavesiputken päälle rakennettavasta Emmauksenkujasta tulee mahdollisesti kallis investointi. Mikäli mahdollista, tulisi Kiinteistöliikelaitoksen näkemyksen mukaan tutkia kulkuyhteyksien järjestämistä siten, ettei raakavesiputken päälle tulisi katualuetta.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavamuutosehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Asemakaavamuutoksen selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle selostustekstin mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto