Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta55107.11.20121

13733-2011 (713)

Turun kaupungin länsiosan ja keskusta-alueen elohopealamppuvalaisimien korvaaminen

Tiivistelmä: -

Kilajk § 551

Katu- ja viheralueet, Mika Pitkänen 24.10.2012

Kiinteistöliikelaitos on valmistellut Turun kaupungin länsiosan ja keskusta-alueen elohopealamppuvalaisimien korvaamisen urakka-asiakirjat ja on pyytämässä tarjouksia tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on oikeuttanut Kiinteistöliikelaitoksen kilpailuttamaan tämän urakan 22.8.2011 § 396.

HILMA-hankintakanavalla on julkaistu 30.8.2011 hankintailmoitus, jossa pyydettiin mahdollisia tarjoajia jättämään osallistumishakemuksensa 5.10.2012 mennessä. Määräaikaan mennessä kymmenen urakoitsijaa jätti osallistumishakemuksensa.

Osallistumishakemuksen määräaikaan mennessä jättivät:

Destia Oy

Turku Energia Oy

Eltel Networks Oy

HSK Sähkö Oy

Suomen Sähkörakennus Oy

Humaliston Sähkö Oy

Oversol Oy

Ratatek Oy

TAP-Service Oy

Kv Automaatio Oy

Tarjoamaan pystyvät ne tarjoajat, jotka ovat jättäneet osallistumishakemuksensa määräaikaan mennessä ja täyttävät hankintailmoituksessa mainitut tarjoajalle asetetut kelpoisuusehdot.

Osallistumishakemukista Oversol Oy:n hakemus ei täyttänyt osallistujille asetettuja kelpoisuusvaatimuksia. Yrityksellä on verovelkaa ja TYEL velkaa ja heillä ei ole esittää referenssejä katu- tai tievalaistus kohteista. Lisäksi he eivät olleet ilmoittaneet liikevaihtoa eivätkä työn suorittamiseen tarvittavia aliurakoitsijoita. Yrityksen luottoluokitus oli C.

Seuraavilla yrityksillä osallistumishakemukset olivat puutteellisia. Tämän takia heiltä pyydettiin lisäselvityksiä. Lisäselvityspyyntö lähetettiin sähköisesti 10.10.2012 ja tähän tuli vastata sähköisesti 15.10.2012 klo12.00 mennessä. 

KV Automaatio Oy

Liikevaihtonne on vaadittua tasoa alhaisempi. Puuttui selvitys, millä resursseilla työn tehdään ja miten järjestetään ESCO -rahoitus. ESCO -hankkeessa vaihdetut valaisimet jäävät urakoitsijan omaisuudeksi ja niiden kunnossapitovastuu on myös urakoitsijan seuraavat 10 vuotta.

Osallistumishakemuksesta puuttui selvitys laatujärjestelmästä, joka on kolmannen osapuolen auditoima. Näiden lisäksi puuttui voimassaoleva luottokelpoisuustodistus.

TAP Service Oy

Ilmoittautumispapereistanne puuttui kokonaan voimassa oleva luottokelpoisuustodistus, kaupparekisteriote ja tapaturmavakuutus todistus. Näiden lisäksi puuttui viimeinen vahvistettu tilinpäätös. Vaatimuksena oli, että urakoitsijalla tulee olla kaksinkertainen (x2) liikevaihto projektin arvoon nähden.

HSK Sähkö Oy

Liikevaihto oli vaadittua tasoa alhaisempi. Hakemusta tuli täydentää selvityksellä resursseista työn tekemiseen ja miten ESCO -rahoitus järjestetään. ESCO -hankkeessa vaihdetut valaisimet jäävät urakoitsijan omaisuudeksi ja niiden kunnossapitovastuu on myös urakoitsijan seuraavat 10 vuotta.

Edellä mainittujen lisäksi puuttui kokonaan voimassa ole luottokelpoisuustodistus.

Humaliston Sähkö

Yrityksen referenssit eivät vastanneet tilaajan vaatimuksia. Yrityksellä ei ole kokemusta suurten tai keskisuurten kaupunkien katuvalaistusprojekteista. Heidän tuli antaa tarkentava selvitys resursseista projektin hoitamiseen. Selvityksessä pitää selvitä kalusto ja henkilöresurssit sekä kokemus katuvalaistuksen rakentamisesta.

Määräaikaan mennessä pyydetyt lisäselvitykset toimitti Humaliston Sähkö.

Hakemuksen jättäneistä kelpoisuusehdot täyttyvät seuraavilta yrityksiltä:

Destia Oy

Turku Energia Oy

Eltel Networks Oy

Suomen Sähkörakennus Oy

Humaliston Sähkö Oy

Ratatek Oy

Hankintailmoituksessa mainitut tarjoajalle asetetut kelpoisuusehdot eivät täyty seuraavilla yrityksillä.

HSK Sähkö Oy

Oversol Oy

TAP-Service Oy

Kv Automaatio Oy

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että tarjoajiksi ”Turun kaupungin länsiosan ja keskusta-alueen elohopealamppuvalaisimien korvaaminen”-urakan tarjouskilpailuun hyväksytään, Destia Oy, Turku Energia Oy, Eltel Networks Oy, Ratatek Oy, Humaliston Sähkö Oy, sekä Suomen Sähkörakennus Oy.

HSK Sähkö Oy:tä, Oversol Oy:tä, TAP-Service Oy:tä sekä KV Automaatio Oy:tä ei hyväksytä tarjoamaan, koska yritykset eivät täyttäneet hankintailmoituksessa mainittuja tarjoajalle asetettuja kelpoisuusehtoja.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoDestia Oy
aoEltel Networks Oy
aoHSK Sähkö Oy
aoHumaliston Sähkö Oy
aoKV Automaatio Oy
aoOversol Oy
aoOy Turku Energia-Åbo Energi Ab
aoRatatek Oy
aoSuomen Sähkörakennus Oy
aoTAP-Service Oy