Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta54707.11.20124

11860-2012 (641)

Runosmäen kaupunginosan korttelin 2 asemakaavanmuutoksen "Munterinkatu" 7/2012 edellyttämä maankäyttösopimus (os. Munterinkatu 3b)

Tiivistelmä:

Runosmäen kaupunginosan kortteliin 2 laaditaan asemakaavanmuutosta, jossa asuin- ja liiketontille Runosmäki-2-8 osoitetaan täydennysrakentamista. Tontin Runosmäki-2-8 omistajan Kiinteistö Oy Munterintorin ja Turun kaupungin välillä tehdään maankäyttösopimus, jolla maanomistaja sitoutuu osallistumaan toteutettaviin yhdyskuntarakennemuutoskustannuksiin.

Kilajk § 547

Tonttipalvelut, Juha Lipponen 24.10.2012:

Runosmäen kaupunginosan korttelin 2 tontin 8 omistaja Kiinteistö Oy Munterintori on hakenut asemakaavanmuutosta Munterinkatu 3 b:ssä sijaitsevan 2-kerroksisen liike- ja asuinrakennuksen korvaamiseksi 8-kerroksisella asuinrakennuksella.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Runosmäen kaupunginosassa on viime vuosina tehty ja tulevaisuudessa tullaan tekemään sellaisia liikenne- ja kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimusten laatimista.

Maankäyttösopimuskorvaukseksi Kiinteistöliikelaitos on määrittänyt 111.076 euroa, joka vastaa kaupungin käyttämää korvaustasoa vastaavissa maankäyttösopimuksissa. Sopimuskorvausta määritettäessä on kerrostalorakennusoikeuden arvona käytetty 163 euroa/k-m2, joka on asuntorahaston hyväksymä hinta Runosmäen alueelle vuodeksi 2012.

Sopimuskorvaus erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontilla aloitetaan uudisrakentaminen. Korvaukselle lasketaan 3 % vuotuista korkoa asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen.

Kiinteistönomistaja on ilmoittanut omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevan maankäyttösopimuksen

Liite 1Maankäyttösopimus

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa liitteenä olevan Runosmäen kaupunginosan korttelin 2 tonttia 8 koskevan maankäyttösopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKiinteistö Oy Munterintori


Liitteet:

Kilajk § 547
Liite 1:Maankäyttösopimus