Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta49231.10.20124

3551-2012 (613, 627)

Asemakaavamuutosehdotus 11/2012 "Pansion Portti" Iso-Heikkilän (62) kaupunginosaan, os. Pansiontie 1

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen lausunto koskien asemakaavamuutosehdotusta 11/2012.

Kilajk § 492

Tonttipalvelut, Matti Kotiniemi 16.10.2012:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavamuutosehdotusta. Asemakaavamuutoksen tarkoituksena on muuttaa K-1 korttelialueen maankäyttöä siten, että se mahdollistaa asuinkerrostalon rakentamisen alueelle. Suunniteltu kerrosala on 8 000 k-m².

Asemakaavamuutos koskee Turun kaupungin Iso-Heikkilän kaupunginosan korttelin 64 tonttia 2 (853-62-64-2). Muutettava tonttialue sijaitsee erittäin runsasliikenteisen Pansiontien-Ratapihankadun ja Puistokadun risteyksen luoteiskulmassa. Tontin luoteista reunaa rajaavat VR:n henkilöliikenteen rata satamasta rautatieasemalle ja tavarajunien ratapiha. 25.2.2012 lainvoimaiseksi tulleessa Linnakaupungin osayleiskaavassa alue on työpaikkojen, palvelujen ja asumisen aluetta, jolle saa sijoittaa enintään VIII-kerroksisia toimisto-, liike- ja asuinrakennuksia (PAK-2). Vuonna 1989 vahvistuneessa asemakaavassa 30/1986 muutosalue on liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta (K-1). Tontille rakennettavasta kerrosalasta saadaan enintään 40 % käyttää sellaiseen teollisuustoimintaan, joka ei aiheuta melua, ilman saastumista tai muita ympäristöhaittoja.

Kiinteistöliikelaitos esittää lausuntonaan, että LR-alueen kautta osoitetun tonttiliittymän toteuttamista tulee vielä tutkia tarkemmin. Lähtökohtaisesti on kannatettavaa, jos kulku tontille saadaan järjestettyä muuten kuin suoraan vilkkaalta Pansiontieltä. Kuitenkin nykyisellä kaavaehdotuksella LR-alueen kautta osoitetun tonttiliittymän toteuttaminen jää epäselväksi. Mikäli myöhemmin osoittautuu, että kyseistä tonttiliittymää ei syystä tai toisesta voida toteuttaa, voi kulkuyhteyden järjestäminen nyt kaavamuutoksen kohteena olevalle tontille tulla ongelmalliseksi.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavamuutosehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Asemakaavamuutoksen selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto