Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta49331.10.20125

3026-2012 (613, 627)

Asemakaavamuutosehdotus 9/2012 "Kuninkaanlaakson palvelutalo" Teräsrautelan (76) kaupunginosaan, os. Asentajankatu, Markulantie

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen lausunto koskien asemakaavamuutosehdotusta 9/2012.

Kilajk § 493

Tonttipalvelut, Matti Kotiniemi, 10.9.2012:

Ympäristö- ja kaavoitusviraston asemakaavatoimisto on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavamuutosehdotusta. Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on luoda edellytykset Kuninkaanlaakson palvelutalon laajentamiselle sen länsipuoleiselle puistoalueelle. Uutta rakennusoikeutta osoitetaan nykyiselle puistoalueelle 8700 k-m².

Asemakaavamuutos koskee Teräsrautelan kaupungin-osassa aluetta, jota rajaavat Kuninkojantie idässä, Markulantie kaakossa, Peltisepänpuisto lännessä ja Asentajankatu pohjoisessa. Suunnittelualueen pinta-ala on n. 3,4 ha. Voimassa olevassa asemakaavassa 82/1985, vahvistettu 27.4.1987, kortteli 64 (Kuninkaanlaakson palvelutalo) on sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevien rakennusten korttelialuetta (YS). Muu alue on puistoa (VP, Peltisepänpuisto) ja katualueita (Asentajankatu, Markulantie).

Kiinteistöliikelaitoksen Tonttipalvelut esittää lausuntonaan, että

Kiinteistöliikelaitoksen Katu- ja Viheralueet-yksikkö ilmaisee huolensa Peltisepänpuistoon suunnitellun ulkoilureitin toteutettavuudesta. Ohjeellinen reitti on osoitettu todella lähelle Kuninkojan törmää, minkä vuoksi reitin vaatima maanrakennus ja tukeminen muodostuvat haasteellisiksi.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavamuutosehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Asemakaavamuutoksen selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa asemakaavatoimistolle edellä esitetyn lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausAsemakaavatoimisto