Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta44019.09.20121

10343-2012 (111)

Hallintosihteerin työsopimussuhteisen toimen vakanssi numero 608157 perustaminen

Tiivistelmä: -

Kilajk § 440

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 14.9.2012:

Kiinteistöliikelaitoksen hallintopalveluiden hallintosihteerin virka vakanssi numero 502010 tulee avoimeksi eläköitymisen johdosta alkuvuodesta 2013 ja tähän liittyvistä loma- ja vastaavista järjestelyistä johtuen vakanssille ei ole hoitajaa enää joulukuussa 2012. Vakanssin tehtäviin kuuluvat Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan esityslista- ja pöytäkirjatehtävät sekä erityisesti niihin ja kaikkiin Kiinteistöliikelaitoksen viranhaltijapäätöksiin liittyvät kiinteän omaisuuden hankintaan tai luovutuksiin kuuluvat täytäntöönpanotehtävät eli päätöksiin perustuvien kiinteistökauppakirjojen ja maanvuokrasopimusten laatiminen ja kiinteistökauppatilaisuuksien järjestelyistä huolehtiminen. Muita edellä mainittuihin päätöksiin perustuvia sopimuslajeja ovat mm. erilaiset lyhytaikaiset tapahtuma- ja käyttöoikeussopimukset, kauppatorin ja kauppahallin myyntipaikkasopimukset sekä viljelyvuokrasopimukset. Vakanssin haltija on myös sijaistanut kirjaamis- ja päätöspöytäkirja-asioissa.

Kiinteistöliikelaitos on selvittänyt tehtävien tulevaa järjestelyä ja resursointia uuden kiinteistötoimialan perustamiseen liittyen, mutta Kiinteistöliikelaitoksen ja Tilaliikelaitoksen yhdistymisestä ei vapaudu lisää resursseja vaan päinvastoin Kiinteistöliikelaitos hoitaa jo nyt Tilaliikelaitoksen johtokunnan esityslista- ja pöytäkirjatyöt, koska niihin ei ole Tilaliikelaitoksella osoittaa resursseja. Myöskään koko kaupunkia koskevassa hallinnonuudistuksessa mahdollisesti tiivistettävä esityslistojen ja pöytäkirjojen laadintatyö ei ratkaise vakanssin tehtävien hoitoa, koska edellä mainitut täytäntöönpanotehtävät muodostavat valtaosan vakanssin tehtävistä.

Koska kyseessä on hallinnollisten tehtävien lisäksi myös välitön ulkoinen palvelutehtävä, jonka katkeamattomasta toiminnasta tulee huolehtia, Kiinteistöliikelaitos esittää, että perustetaan hallintosihteerin työsopimussuhteinen toimi, johon viran tehtävät kuuluvat ja kun toimi on täytetty, esitetään virka hallintojaostolle lakkautettavaksi. Kuntalain 45 §:n 2 momentin mukaan, kun virka, jossa ei käytetä julkista valtaa, tulee avoimeksi, se lakkautetaan. Koko kaupunkia koskevasta hallinnonjärjestämispäätöksestä johtuen vakanssia ei laiteta ulkoiseen hakuun vaan se pyritään täyttämään kaupungin sisäisesti.

Liite 1Vakanssin perustamislomake

Liikelaitosjohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää perustaa hallintosihteerin työsopimussuhteisen toimen vakanssi numero 608157 liitteenä olevan perustamislomakkeen mukaisesti. Samalla johtokunta päättää, että vakanssin tehtäviä vastaava aiempi virka tulee esittää hallintojaostolle lakkautettavaksi, kun toimen täyttäminen ja eläkejärjestelyt on lainvoimaisesti hoidettu.

PäätösAsia pantiin pöydälle yksimielisesti tuotavaksi uudelleen Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan kokoukseen 3.10.2012.


Liitteet:

Kilajk § 440
Liite 1:Vakanssin perustamislomake